Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση κουκουλοφόρων σε τράπεζες στην Ξάνθη - Ποιά η ανάμιξη του Indymedia σε αυτό;

Με τσεκούρια και λοστούς

έσπασαν βιτρίνες τραπεζών


Ιδιαίτερα βίαιη επίθεση δέχτηκαν τα μεσάνυχτα τα υποκαταστήματα τραπεζών που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Μ. Καραολή και Σμύρνης στο κέντρο της Ξάνθης καθώς και το ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης, όπου έσπασαν τις τζαμαρίες.
Ομάδα περίπου 10 ατόμων, άγνωστης προέλευσης, βρέθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 χθες το βράδυ στο σημείο της επίθεσης και σύμφωνα με πληροφορίες, από πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, με τσεκούρια και λοστούς προέβησαν σε καταστροφές στις προσόψεις των τραπεζών Εθνικής και Εμπορικής, συνέχισαν στο ΚΕΠ που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα και ακολούθως κινήθηκαν προς την οδό Δαγκλή απ' όπου και διέφυγαν.

Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο της επίθεσης περίπου 10 λεπτά μετά το περιστατικό και δεν κατέστη δυνατό να εντοπίσει τους δράστες της επίθεσης. Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως αρκετοί περαστικοί καθώς και οι υπεύθυνοι των καταστημάτων που ειδοποιήθηκαν για τις καταστροφές.
Απορίας άξιο είναι πως οι αστυνομικές αρχές δεν πρόλαβαν τα συγκεκριμένα επεισόδια και πως οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης (που απέχει περίπου 200 μέτρα από τον χώρο της επίθεσης των «αγνώστων») δεν μετακινήθηκαν εγκαίρως στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τους 10 ταραξίες.
Να θυμίσουμε πως στις 24 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί στα Δικαστήρια Ξάνθης η υπόθεση ενός «κουκουλοφόρου» για εμπρησμό τραπεζικού καταστήματος στην πόλη της Ξάνθης. Μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματός του, από τον ίδιο, το Indymedia κάλεσε σε επαγρύπνηση αλλά και σε «συμπαράσταση» όλους τους ανθρώπους του χώρου. Τα αποτελέσματα της συμπαράστασης έγιναν ορατά, αλλά η κοινωνία της Ξάνθης, απλοί πολίτες και επαγγελματίες, δηλώνουν πως δεν πρόκειται να ανεχθούν να γίνει η πόλη τους «γιάφκα» των ιδεολογικά μίζερων κουκουλοφόρων και προειδοποιούν τις αρχές πως αν δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, τότε οι ταραχοποιοί θα βρεθούν μπροστά τον θυμό των πολιτών, οι οποίοι δεν πρόκειται να τους αφήσουν ατιμώρητους…
Η κοινωνία της Ξάνθης περιμένει και άλλο χτύπημα από τους "αγνώστους" και πολύ φοβάμαι πως η Αστυνομία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προφυλάσσει τους "κουκουλοφόρους" από την οργή των πολιτών... εκτός και αν αρκεστεί στο να κλείσει τους δρόμους πέριξ της Αστυνομικής Διεύθυνσης για να προφυλαχθεί η ίδια από τυχόν επίθεση των 10 "αγνώστων"...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. FACEBOOK BLOG: "PATRIA MEDIA" (http://www.facebook.com/group.php?gid=50461394227):

    Αναρτήθηκε: http://www.facebook.com/photo.php?pid=30105550&op=1&o=user&view=user&subj=50461394227&aid=-1&oid=50461394227&id=1282908202

    Elliniko DNA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]