Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι έστειλε σαφές μήνυμα σε όλους τους φιλέλληνες και Έλληνες των Σκοπίων

Όποιος αντιδρά θα "εξαφανίζεται"

Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έδειξε το πρόσωπό της. Πριν από τρεις ημέρες εξαφάνισε από προσώπου γης τον Vasko Gligorijevic, έναν φιλέλληνα πολίτη των Σκοπίων, Σερβικής καταγωγής και γνωστό ακαδημαϊκό, με μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος», με δράση ακτιβιστή κατά του φασιστικού καθεστώτος του VMRO-DPMNE και του ιδίου του πρωθυπουργού Νικόλα Γκρούεφσκι και όλης του της παρέας!
Σε ένα μήνυμα που άφησε στο διαδίκτυο λίγα δευτερόλεπτα πριν τον συλλάβουν και τον εξαφανίσουν και στο οποίο εξέφραζε όλη του την απελπισία, ο Vasko Gligorijevic έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να ενημερώσει τους φίλους του, τους Έλληνες αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα για το αληθινό πρόσωπο και την φασιστική νοοτροπία που επικρατεί στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Μάταιη υπήρξε η προσπάθεια αντιπροσώπου του κυρίου Παπαθεμελή, που ζήτησε να συνοδευτεί από Έλληνα αστυνομικό και να εισέλθει στα Σκόπια, για να αφήσει επίσημο ερώτημα προς τις αρχές και να ζητήσει εξηγήσεις για την εξαφάνιση του συγκεκριμένου ανθρώπου, του Vasko Gligorijevic. Η αστυνομία αρνήθηκε! Φυσικά, η άρνηση ήταν της Ελληνικής κυβέρνησης, που φρόντισε τάχιστα να αποδείξει την αγνωμοσύνη της απέναντι στον φιλέλληνα Vasko Gligorijevic που με κίνδυνο της ζωής του προσπαθούσε, μέχρι και την στιγμή της σύλληψής του, να ενημερώσει όσους μπορούσε για την διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας και για την συστηματική πλύση εγκεφάλου στην οποία επιβάλλονται κατά χιλιάδες οι πολίτες των Σκοπίων.
Πολύ παράξενο βέβαια είναι και το γεγονός, πως ενώ ήταν και μεταπτυχιακός στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, δεν τον έχουνε βρει στα αρχεία του Πανεπιστημίου!!! Άραγε έψαξαν ή έμειναν στην απλή ανακοίνωση της μη ύπαρξής του;
«Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Εμείς είμαστε Σλάβοι», έγραφε και φώναζε συνεχώς. Στον Vasko Gligorijevic οφείλεται η δράση του Φιλελληνικού Δικτύου εντός των Σκοπίων, που τα βράδια γέμιζε με αφίσες πόλεις και χωριά, στις οποίες κατέγραφε την ιστορική αλήθεια και κατήγγειλε τις μεθόδους Γκρούεφσκι στην διακυβέρνηση της χώρας.
Οι διαμαρτυρίες για την εξαφάνιση του Vasko Gligorijevic γίνονται και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Παμμακεδονική Ένωση, η οποία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας και ζητά εξηγήσεις… που φυσικά δεν πρόκειται να της δοθούν ποτέ.
Επίσημα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση των Σκοπίων, ο Vasko Gligorijevic δεν υπάρχει. Είναι ένα ανύπαρκτο πρόσωπο, δεν υπάρχει στους εκλογικούς καταλόγους και ούτε στους τηλεφωνικούς καταλόγους. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεν υπάρχει κανείς με τέτοιο όνομα ή ψευδώνυμο που να εκτίει ποινή φυλάκισης σε κάποιο σωφρονιστήριο των Σκοπίων.
Με απλά λόγια, ο άνθρωπος που μας ενημέρωνε, που αγωνιζόταν και που είχε εξευτελίσει τον φασισμό του Γκρούεφσκι, είναι κάποιος που τον επινόησε η φαντασία των Ελλήνων, οι οποίοι πρέπει να πάθαμε ομαδική παράκρουση!!!
Στα Σκοπιανά forums και στα blog, το θέμα της εξαφάνισης του Vasko Gligorijevic αντιμετωπίζεται με ευθυμία, με αρκετή δόση χιούμορ και μπορούμε πολύ εύκολα να χαρακτηρίσουμε πως δέχτηκαν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση οι πολίτες των Σκοπίων την συγκεκριμένη εξαφάνιση.


Ανακοίνωση της αστυνομίας (ασφάλεια) МВР
"Η κρατική ασφάλεια διευκρινίζει ότι αυτές της ημέρες έψαξε άτομο με το όνομα ή επίθετο Vladimir Grigorijeviḱ. Έτσι, προκύπτει ότι το άτομο αυτό δεν υπάρχει σε αστυνομικά δελτία και ότι πιστεύει ότι η όλη ιστορία (για την σύλληψη του Βάσκο) είναι φανταστική.
Θα εξετάσουμε λίστα ( συλληφθέντων), αλλά μέχρι τώρα μπορώ να σας πω ότι δεν έχει συλληφθεί τέτοιο άτομο και ούτε έχει κληθεί τέτοιο άτομο για ανάκριση - είπε Ivo Kotevski, εκπρόσωπος της МВР.
Η εφημερίδα "Νέα Μακεδονία" από τις πηγές που έχει, βεβαιώνει ,ότι το όνομα του Vladimir Gligorijeviḱ δεν υπάρχει στο κράτος.
Πολλοί Bloggers είπαν ότι έχουν "συνάδελφους", που μέσω των blogs μεταδίδουν την Ελληνική προπαγάνδα σε αυτή τη χώρα, αλλά δεν άκουσαν να έχουν συλλάβει ή κακομεταχειρίσθηκαν κάποιον από αυτούς, από την ασφάλεια МВР».
Γιατί εξαφανίστηκε τώρα;
Γιατί όμως εξαφάνισαν τον Vasko Gligorijevic αυτή την χρονική στιγμή; Αυτό είναι ίσως το ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε και να απαντήσουμε, για να γίνει κατανοητή η φρίκη που ζούνε εκείνοι οι Σκοπιανοί που δεν χειροκροτούν τις πολιτικές του Γκρούεφσκι και δεν έχουν υποστεί (ακόμη) πλύση εγκεφάλου.
Οι επερχόμενες εκλογές του Μαρτίου, είναι η απάντηση ή η μία από τις απαντήσεις που αιτιολογούν αυτή την «κίνηση» του καθεστώτος των Σκοπίων. Οι τόσο σημαντικές εκλογές, στις οποίες το κυβερνών κόμμα προσδοκά (ή καλύτερα επιθυμεί) να συγκεντρώσει τον μέγιστο δυνατό αριθμό ψήφων προκειμένου να «περάσει» τις πολιτικές του και σε εκείνους τους Δήμους που μέχρι σήμερα αρνούνται να υποταχθούν στον παραλογισμό που τους επιβάλλεται (να μην ξεχνάμε την άρνηση του σημερινού Δημάρχου των Σκοπίων, ο οποίος αρνήθηκε την τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πόλης). Η αποφασιστικότητα, η δύναμη, η πυγμή αλλά και η απόφαση να οδηγηθεί στα άκρα, σε οποιονδήποτε του σταθεί εμπόδιο, είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού των Σκοπίων.
Ο Vasko Gligorijevic απλά έτυχε να εξυπηρετεί και μία δεύτερη απειλή, αυτή τη φορά προς τους Έλληνες, φιλέλληνες και ελληνόφωνους, οι οποίοι ξεπερνούν τις 250.000 (σύμφωνα με πληροφορίες) και αποτελούν μία σταθερή απειλή ή έναν μόνιμο παράγοντα πιθανής εξέγερσης κατά της κυβέρνησής του. Το μήνυμα που εστάλει και προς αυτούς, λοιπόν, ήταν σαφέστατο: «Θα σας εξαφανίσω»…
Ελπίζω, όπως και όλοι μας, ο Vasko Gligorijevic να είναι καλά και σύντομα να έχουμε νέα του. Γιατί ο φόβος να μην υπάρχει (ήδη) στη ζωή, είναι κάτι παραπάνω από «λογικός», τουλάχιστον για όσους ζούνε στο κρατίδιο των Σκοπίων. Σαν παράδειγμα, μπορώ να αναφέρω πως, η αστυνομία θα ανησυχήσει περισσότερο εάν δηλώσετε την κλοπή ενός ποδηλάτου, παρά την εξαφάνιση ενός ανθρώπου (ενήλικα ή ανήλικου). Η ζωή στα Σκόπια βρίσκεται σε «περίοδο σημαντικών εκπτώσεων» και ως εκ τούτου, οι φόβοι για τον Vasko Gligorijevic είναι και βάσιμοι (από το μήνυμά του) και λογική…
Κωνσταντίνος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]