Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχει Υποδιεύθυνση «ανεπιθυμήτων» στην ΕΥΠ;



Τι απαντά η κυβέρνηση;

Τη δημιουργία μιας νέας υποδιεύθυνσης στην ΕΥΠ, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, η οποία θα στελεχωθεί με “ανεπιθύμητα” στελέχη και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε άλλο Υπουργείο, με σκοπό την εκκαθάρισή τους, καταγγέλλεται ότι ξεκινά η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί πρόσφατα.

Σε δηλώσεις του στις 23 Ιουνίου ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, είχε αναφέρει σχετικά: «Ακούμε και ελπίζουμε να είναι ψέματα ότι ετοιμάζεται η ίδρυση υπηρεσίας στην υπό το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ΕΥΠ, και στη συνέχεια η μετακίνηση της νέας υπηρεσίας σε άλλο οργανισμό, με στόχο την εκκαθάριση στελεχών της ΕΥΠ και με άλλοθι την πλήρη αποτυχία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.»

Και ως συνέχεια, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε αιφνιδιαστικά στην ΕΥΠ μια νέα Υποδιεύθυνση στην οποία προΐσταται αξιωματικός της ΕΛΑΣ και θα έχει ως αντικείμενο το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών καθώς και τη μετανάστευση.

Εκεί μετακινούνται άμεσα όλα τα “ανεπιθύμητα” στελέχη της ΕΥΠ, όσοι διαφωνούν πολιτικά με τη ΝΔ, “ενοχλητικοί” κατα το παρελθόν συνδικαλιστές καθώς και πρόσωπα που δεν θεωρούνται αρεστά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Η σύστασή της φαίνεται να είναι εντελώς προσχηματική καθώς δεν υπάρχει κάποιο σαφές αντικείμενο, ούτε καν βασικός εξοπλισμός με υπολογιστές στα γραφεία .

Όπως είχε προαναγγελθεί και όπως συζητείται ήδη έντονα, η υποδιεύθυνση αυτή αναμένεται σε λίγο καιρό να “μεταφερθεί” σε κάποιο άλλο Υπουργείο, πιθανότατα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να απομακρυνθούν από την ΕΥΠ τα “ανεπιθύμητα” στελέχη. Δεν πρόκειται για κάποια εικασία καθώς πανομοιότυπη μεθόδευση ακολουθήθηκε πριν από ένα χρόνο όταν η Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών της ΕΥΠ και το προσωπικό της, μεταφέρθηκαν με μία τροπολογία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ένας δεύτερος στόχος του “ξεκαθαρίσματος” είναι η μείωση του προσωπικού της ΕΥΠ προκειμένου να γίνουν νέοι διορισμοί “δικών μας παιδιών” με στόχο η, υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό, ΕΥΠ να καταστεί μηχανισμός του “βαθέως κράτους” στην υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν στo tvxs.gr, πηγές κοντά στην ΕΥΠ. Μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι αντίστοιχη απόπειρα “εκκαθαρίσεων” στην ΕΥΠ είχε επιχειρήσει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός με εκδικητικές μετατάξεις, που κατέληξε σε φιάσκο καθώς τα στελέχη επέστρεψαν μετά το ’93. Τώρα όμως επιχειρείται η μετακίνηση ολόκληρης υποδιεύθυνσης με αποτέλεσμα να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και με στόχο να αποκλειστεί η επιστροφή τους στο μέλλον !

«Να θυμίσουμε ότι η ΕΥΠ είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όποια προσπάθεια εκκαθαρίσεων στα στελέχη της, θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας και θα το παρακολουθούμε στενά » είχε δηλώσει ο Χ. Σπίρτζης τον Ιούνιο.

ΙΣΧΥΟΥΝ Η’ ΟΧΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

Μέχρι στιγμής πάντως η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει τίποτα απο τα δημοσιευθέντα στο tvxs.gr, ούτε διαψεύσθηκαν και όσα δήλωσε ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Και το ερώτημα που γεννάται είναι, αν ισχύουν ή όχι όλα αυτά, αν τελικά η μεθοδολογία της δημιουργίας υποδιευθύνσεων σε “νευραλγικές” υπηρεσίες για την “υπο ομαλές διοικητικές συνθήκες” απομάκρυνση στελεχών υφίσταται και, αν όντως πρόκειται για στελέχη της ΕΥΠ που “ενοχοποιήθηκαν” απο τους ημετέρους του Μαξίμου ή απο προκατόχους αξιωμάτων που σήμερα ως συνταξιοτούμενοι εκτελούν χρέη διαδρομιστών εντός και εκτός κυβερνητικών κτιρίων και όχι μόνο.



Εγείρονται – ακόμη δυστυχώς – σοβαρά ερωτήματα για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ρουμπάτη και του ρόλου του σε διάφορες υποθέσεις, αλλά και των άριστων σχέσεων που φέρεται να έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από όταν αυτός βρισκόταν ακόμα στην αντιπολίτευση.

Μάλιστα, μια από τις απορίες ήταν «Δεν είναι οξύμωρο η Υπηρεσία που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό να διοικείται με τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης;»

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Γρηγοριάδη, νομίζουμε ότι πρέπει να απαντηθούν τα όσα αναφέρονται.

Πρόκειται για την ΕΥΠ. Και τα λάθη του παρελθόντος θα έπρεπε να διδάσκουν και όχι να προκαλούν επανάληψη.

ThraceNews

 

 

 

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]