Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν το “γλεντά” με τους Ευρωπαίους…


Η Τουρκία έχει από καιρό σταματήσει να έχει το ρόλο του ικέτη ή της υποψήφιας για ένταξη χώρας και, έτσι, να εξαρτάται από την εύνοια των Βρυξελλών. Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν άφησε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να δυσκολέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), ενεργεί τώρα από μια θέση ισχύος και υπαγορεύει τους κανόνες.

Αυτό οφείλεται επίσης στην αδυναμία των Ευρωπαίων να βρουν μια σαφή γραμμή έναντι της Τουρκίας. Ενώ πρόσφατα η Γαλλία βοηθούσε την Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη στη διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Μεσόγειο, η γερμανική κυβέρνηση εξέφραζε προτροπές για διάλογο.

Η Ε.Ε., από την άλλη πλευρά, απείλησε αμέσως κυρώσεις, οι οποίες δεν ήρθαν ποτέ. Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., το κύριο ζήτημα θα είναι να ικανοποιηθεί ο Erdogan.

Ενώ η κυβέρνηση στην Άγκυρα προσπαθεί να επιβάλει οικονομικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο με στρατιωτικά μέσα, αποχωρεί μονομερώς από μια ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ και αγνοεί δεσμευτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Βρυξέλλες εφηύραν τον όρο «θετική ατζέντα» για την Τουρκία.

Η πορεία προς μια ειλικρινή και συνεκτική πολιτική έναντι της Τουρκίας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι εφικτή. Αυτό θα σήμαινε καταρχάς την εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης, όπως έχει προγραμματιστεί.

Ηandelsblatt, (Ozan Demircan) – Die Europäer machen Erdogan stärker, als er eigentlich ist
HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]