Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: Προκαλεί η Ελλάδα, πρώτη «έσπασε» το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ


Στο αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας που συμπεριλαμβάνει και την Κύπρο επανήλθε ο τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ καταγγέλλοντας μάλιστα την Ελλάδα ότι έσπασε πρώτη το μορατόριουμ για μη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων εν μέσω τουριστικής περιόδου, όπως αυτό έμεινε γνωστό ως μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση εργοστασίου αμυντικής βιομηχανίας, ο Χουλούσι Ακάρ έκανε λόγο για προκλητικές ενέργειες και ρητορική από τους Έλληνες ομολόγους του ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία που υπογράφηκε το 1988 βάσει της οποίας δεν διεξάγονται ασκήσεις και παρόμοιες δραστηριότητες το διάστημα μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου και στις εθνικές μας εορτές, για τουριστικές λόγους».

«Βλέπουμε πως η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Θα πρέπει επίσης να ειπωθεί ότι η μεγαλύτερη ζημιά από τις μάταιες εξοπλιστικές απόπειρες των Ελλήνων γειτόνων μας θα αφορά στον ελληνικό λαό. Οι πόροι του ελληνικού λαού δεν πρέπει να χαραμιστούν» υποστήριξε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παράλληλα τόνισε ότι η Τουρκία είναι υπέρ της δίκαιης κατανομής του πλούτου αυτής της γεωγραφικής ενότητας μεταξύ των χωρών της περιοχής, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία προχώρησε στο επίσημο «σπάσιμο» του Μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ, καθώς με τρεις NAVTEX που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης αναγγέλλει την χρονική επέκταση των τριών μεγάλων δεσμεύσεων στο Κέντρο του Αιγαίου για όλη την περίοδο του καλοκαιριού, που κανονικά υπάρχει η υποχρέωση αποφυγής διεξαγωγής ασκήσεων σε διεθνή ύδατα.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]