Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα γίνει η Ευρώπη Ισλαμική;


Η Χριστιανική Ευρώπη πρέπει να καταλάβει αυτό το ηγεμονικό σχέδιο, κατά των θεμελιωδών αξιών της Δύσης, προτού να είναι πολύ αργά…

Η Τουρκία έχει χτίσει 13.000 τζαμιά υπό την εξουσία του Ερντογάν. Το μεγαλύτερο τζαμί στον κόσμο βρίσκεται στο λόφο της Camlica, που κυριαρχεί στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος Πρόεδρος μόλις εγκαινίασε ένα νέο μεγάλο τζαμί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιώντας τη φιλοδοξία να χτίσει έναν μουσουλμανικό χώρο λατρείας στον κύριο δημόσιο χώρο της πόλης, ο οποίος είχε γίνει σύμβολο της σύγχρονης κοσμικής Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν συμμετείχε με χιλιάδες προσκυνητές για τις πρώτες προσευχές στο τζαμί 3.000 θέσεων στο Ταξίμ, το οποίο ήταν επίσης ο τόπος μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2013. “Το τζαμί Ταξίμ μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από έναν αγώνα σχεδόν επί ενάμισι αιώνα”, δήλωσε ο Ερντογάν μετά τις προσευχές της Παρασκευής, επιμένοντας ότι τα σχέδια για το τζαμί χρονολογούνται από τον ρωσοτουρκικό πόλεμο το 1877-1878. Είναι το τρίτο συμβολικό τζαμί που εγκαινίασε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, μετά την Camlica και μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Το 1997, Τούρκοι στρατιωτικοί ηγέτες άσκησαν πιέσεις στην ισλαμιστική κυβέρνηση – στην οποία ανήκε ο Ερντογάν – για την υπονόμευση των κοσμικών νόμων, επικαλούμενοι σχέδια για την κατασκευή τζαμιού στο Ταξίμ. «Για χρόνια, από την παιδική μου ηλικία, είπαν ότι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε», είπε ο Ερντογάν. “Αλλά ο Αλλάχ μας προόριζε για αυτό”. Πιστεύει ότι ο Αλλάχ είναι στο πλευρό του. Θέλει να εξάγει το Ισλάμ οπουδήποτε έχει εξουσία, από την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το Μεγάλο Τζαμί υπό κατασκευή στο Στρασβούργο) μέχρι τα Αρμενικά βουνά, από την έρημο του Σαχέλ μέχρι τα απομεινάρια της κοσμικής Τουρκίας.

Η χριστιανική Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει αυτό το ηγεμονικό σχέδιο προτού να είναι πολύ αργά. Η έρευνα από National Catholic Register, την παλαιότερη αμερικανική Καθολική εφημερίδα, δίνει το στίγμα…

Ξεκινά με τη χρηματοδότηση που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Στρασβούργου ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή τζαμιού με επικεφαλής το ισλαμικό κίνημα Millî Görüş στο Στρασβούργο. Θα είναι το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη. “Η διαμάχη είναι ακόμη πιο αμφιλεγόμενη επειδή η θέση και το μέγεθος του τζαμιού έχουν μια ισχυρή συμβολική διάσταση”, γράφει ο δημοσιογράφος, Solène Tadié. Στην πραγματικότητα, το Στρασβούργο, έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης και μία από τις τρεις «πρωτεύουσες της Ευρώπης» με τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, φιλοξενεί επίσης τον εμβληματικό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό της Παναγίας, μια από τις ψηλότερες εκκλησίες στον κόσμο…Η αρχιτεκτονική του τζαμιού, με τους επιβλητικούς μιναρέδες, θα αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στο τοπίο αυτού του υπερυψωμένου τόπου του δυτικού χριστιανικού πολιτισμού ». Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταντ παρευρέθηκε στην τελετή τοποθέτησης λίθων στο τζαμί του Στρασβούργου το 2017.

Ο Ερμπακάν, σε ομιλία του στο Λούντβιγκσμπουργκ της Γερμανίας, είπε ότι «οι Ευρωπαίοι είναι άρρωστοι. … Θα τους δώσουμε το φάρμακο. Ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει ισλαμική. Θα κατακτήσουμε τη Ρώμη ». Η τουρκία διεκδικεί πάνω από 514 τζαμιά σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του νέου τζαμιού που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Μιλάνο. Η ικανότητα διείσδυσής είναι τέτοια που μια μελέτη νηπιαγωγείων στη Βιέννη αποκάλυψε ότι το Millî Gorus έχει δεσμούς με πολλά από τα νηπιαγωγεία της πρωτεύουσας.

Ο ειδικός για θέματα Τουρκίας Ralph Ghadban προειδοποιεί ότι το Ισλάμ που κηρύττεται στην Ευρώπη σε τζαμιά που ελέγχεται από την Τουρκία είναι «πολύ πιστό στο νόμο της Σαρία και με ισχυρούς τουρκικούς-εθνικιστικούς τόνους», όπως να απαιτεί «σαφή διαχωρισμό από τις ατομικιστικές αξίες της Δύσης. “. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη Γερμανία, το δεύτερο μεγαλύτερο ισλαμικό κίνημα στη Γερμανία είναι το Millî Görüş, που αντιτίθεται έντονα στην ένταξη των μουσουλμάνων στην ευρωπαϊκή κοινωνία: “Το κίνημα πιστεύει ότι μια” δίκαιη “πολιτική τάξη βασίζεται σε μια θεϊκή αποκάλυψη », ενώ αυτά τα συστήματα που ανέπτυξαν οι άνθρωποι είναι« μάταια ». Αυτή τη στιγμή ο« μάταιος »δυτικός πολιτισμός κυριαρχεί. Αυτό το« μάταιο »σύστημα πρέπει να αντικατασταθεί από μια« δίκαιη τάξη »που βασίζεται αποκλειστικά σε ισλαμικές αρχές. Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο όραμα (Görüş) του κόσμου, δηλαδή το εθνικό-θρησκευτικό όραμα («Milli»), ένα «Millî Görüş»

Η εφημερίδα National Catholic Register μίλησε με τον Joachim Veliocas (Βελιόκας), αναλυτή στο Center des Etudes du Moyen-Orient στο Παρίσι, ο οποίος είπε ότι η κατασκευή του τζαμιού του Στρασβούργου, αποτελεί μέρος της «γέννησης μιας τουρκικής αντικοινωνίας στο Στρασβούργο». Ένα σχέδιο που έγινε εφικτό μόνο με την ανεκτικότητα των τοπικών αρχών, σύμφωνα με τον Βελιόκας, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για την πελατειακή πολιτική που ασκούσαν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, για να αγοράσουν ψήφους διανέμοντας δημόσια κεφάλαια. «Κάνουν ότι είναι δυνατόν για να καθησυχάσουν τους μουσουλμάνους», είπε ο Βελιόκας, «ακόμη και οι πιο ριζοσπαστικοί μουσουλμάνοι, προκειμένου να ενοποιήσουν αυτό το εκλογικό σώμα, θέτοντας συχνά το ζήτημα της μη διάκρισης», το οποίο συνίσταται στην παραχώρηση στο Ισλάμ του ίδιου χώρου με τον Χριστιανισμό “. «Μερικές φορές, βλέπουμε μερικούς επισκόπους στα εγκαίνια τζαμιών που συνδέονται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα», δήλωσε ο Βελιόκας, ο οποίος δημοσίευσε το βιβλίο L’Eglise face à l’Islam. Entre naïveté et lucidité

Ο Καρδινάλιος Barbarin, για παράδειγμα, δημοσίευσε δελτίο τύπου για την υπεράσπιση του Ινστιτούτου Μουσουλμανικού Πολιτισμού στη Λυών, επιδοτούμενο από τον δήμο. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι διευθύνεται από υποστηρικτές του Τακμάρ Ραμαζαντ και εγκαινιάστηκε από τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Συνδέσμου Μουσουλμάνων, Μωάμεθ Αλ-Ίσα, ο οποίος στη διδακτορική του διατριβή προέβλεπε τη δολοφονία των αποστατών! “.

Η Ευρώπη δεν παίρνει στα σοβαρά τα λόγια τους ακόμη. Ούτε όταν ο Ερντογάν λέει: «Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι τρούλοι τα κράνη μας, οι μιναρέδες τα σπαθιά μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας…».

Από άρθρο του Giulio Meotti






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]