Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν - Μπαχτσελί απέρριψαν αίτημα έρευνας για την μεταφορά όπλων στους τζιχαντιστές της αλ-Νούσρα


Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και ο σύμμαχός του, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), απέρριψαν ακόμα μια κοινοβουλευτική πρόταση για διερεύνηση των λεγομένων του αρχινονού Σεντάτ Πεκέρ, σχετικά με τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητες μιας παραστρατιωτικής ομάδας που ιδρύθηκε από έναν πρώην βοηθό του Τούρκου προέδρου.

Η Διεθνής Σύμβουλος Άμυνας SADAT, που ιδρύθηκε από τον Αντνάν Τανριβέρντι, πρώην βοηθό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Πεκέρ ότι η SADAT έστειλε όπλα στο Μέτωπο αλ-Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα στη Συρία, το 2015.

Ωθούμενοι από τους ισχυρισμούς του Πεκέρ, οι αντιπρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), οι Μεράλ Ντανίς Μπεκτάς και Σαρουχάν Ολούτς υπέβαλαν πρόταση στο κοινοβούλιο ζητώντας έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της SADAT και εάν έστειλε όπλα στην αλ-Νούσρα.

Ωστόσο, η πρόταση του HDP απορρίφθηκε από τους βουλευτές των AKP και MHP, όπως και κατά το πρόσφατο παρελθόν όταν τα κόμματα των Ερντογάν - Μπαχτσελί απέρριψαν πρόταση έρευνας για τις αποκαλύψεις του Τούρκου αρχινονού.

Στο τελευταίο του βίντεο που κυκλοφόρησε την Κυριακή, ο Πεκέρ είπε ότι φορτηγά που μισθώθηκαν από τη SADAT προστέθηκαν σε φορτηγά που λειτουργούσαν στο όνομά του, για να σταλούν στους Τουρκμένους τζιχαντιστές στην περιοχή Μπαΐρμπουτζακ της Συρίας, αλλά ότι αργότερα συνειδητοποίησε ότι στάλθηκαν σε τζιχαντιστές της αλ-Νούσρα και φορτώθηκαν με όπλα.

"Γνωρίζαμε ότι κουβαλούσαν όπλα, δεν είμαστε παιδιά…. Μια ομάδα εντός της SADAT το οργάνωσε", δήλωσε.

Η SADAT, εν τω μεταξύ, δημοσίευσε δήλωση την Κυριακή, αρνούμενη τον ισχυρισμό του Πέκερ ότι η ομάδα έστειλε όπλα στη al-Nusra στη Συρία. Η ομάδα ανέφερε ότι δεν έχει δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες, υποστηρίζοντας ότι ο Πεκέρ ομολόγησε πράγματι το δικό του έγκλημα, να στείλει όπλα σε ριζοσπαστικές ομάδες.

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]