Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακυρώστε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών!



Κατέρρευσε το αντεθνικό αφήγημα των προθύμων
Τα Σκόπια εμφανίστηκαν ως «Μακεδονία» στο EURO 2020


H προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών άρχισε ήδη να δημιουργεί τετελεσμένα υπέρ των Σκοπιανών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία και κάθε κενό της για να εκφράσουν τον αλυτρωτισμό τους και να προκαλέσουν τον ελληνικό λαό.

Η εθνική ομάδα του γειτονικού κράτους εμφανίστηκε στο EURO 2020 με τις φανέλες των παικτών να γράφουν «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας», γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμη και την επαίσχυντη συμφωνία, με την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χάρισε στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας μας.

Οι καταχραστές της ελληνικής Ιστορίας προκάλεσαν και μέσα στα όρια του αγωνιστικού χώρου, αλλά και στις εξέδρες του σταδίου στο Βουκουρέστι, όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας, με τον ήλιο της Βεργίνας στις μπλούζες τους και κρατώντας κασκόλ που ανέγραφαν τη λέξη «Μακεδονία». Αυτή ήταν η… επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα στον δρόμο της οποίας συνέχισε να κινείται και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναπτύσσοντας ιδιαίτερες σχέσεις με τον Ζάεφ και την παρέα του. Η προκλητική στάση των Σκοπιανών, οι οποίοι αγνόησαν επιδεικτικά τα ελληνικά παρακάλια και δεν υπολόγισαν ούτε τη διαμαρτυρία του ελληνικού υπ. Εξωτερικών και την επιστολή που έστειλε ο Νίκος Δένδιας στον ομόλογό του των Σκοπίων, δείχνει πώς έχει αποφασίσει να πορευτεί η γειτονική χώρα. Κυρίως όμως επιβεβαιώνει -όπως έχει γράψει επανειλημμένα και η «δημοκρατία»- ότι η περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να «λειτουργήσει» και γι’ αυτό αναδεικνύεται άλλη μια φορά η ανάγκη άμεσης ακύρωσής της. Το αντεθνικό αφήγημα των «προθύμων», τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι με τη συμφωνία αρχίζει μια νέα εποχή και ότι παύει ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών, έχει χάσει από χθες και το τελευταίο του έρεισμα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπιανών Μπουτζάρ Οσμάνι, με την οποία τον εγκαλεί σχετικά με την πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος e, ο κωδικός ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει MKD, η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομά της, όπως NM (North Macedonia) ή εναλλακτικά RNM (Republic of North Macedonia). Παράλληλα τονίζει ότι εκκρεμεί η αλλαγή της ονομασίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ζητά, τέλος, την παρέμβαση του κ. Οσμάνι προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

Η απάντηση του «Μακεδόνα» Αλβανού πολιτικού Οσμάνι ήταν εξίσου προκλητική με την εμφάνιση των ψευτομακεδόνων, καθώς υποστήριξε: «Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Κεντρικό Μητρώο ως Ένωση που δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ζήτημα της ονομασίας Μακεδονία αφορά ιδρύματα, οργανισμούς, ενώσεις που λαμβάνουν κρατικά χρήματα. Εφόσον, λοιπόν, δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα, η FF Μacedonia δεν έχει καμία υποχρέωση προσαρμογής βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Το πρόσχημα που επικαλείται ο κ. Οσμάνι δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι οι Σκοπιανοί όχι μόνο δεν πρόκειται να δείξουν καμιά «καλή πίστη», όπως αφελώς θεωρούν κάποιοι στην Αθήνα, αλλά θα συνεχίσουν να αξιοποιούν στα έπακρο τις διάφορες αφορμές ώστε να μετατρέψουν κάθε «παράθυρο» της συμφωνίας (αυτό και όσα άλλα υπάρχουν) σε… πόρτα. Κι αυτό ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί επιβεβαιώνοντας ότι η συμφωνία ήταν προβληματική από την αρχή, όσο κι αν τώρα ο αρχιτέκτονάς της και βασικός υπόλογος ως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διαρρηγνύει με θράσος τα ιμάτιά του για την «αθέτησή» της από τους Σκοπιανούς…

"δημοκρατία"

 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν προκειται να ακυρωθει τιποτα!!!!
    Και μην κολλατε,πολιτικαντηδες, πολυ στους Σκοπιανους διοτι θα σας (ξανα)στειλουν στο Δικαστηριο της Χαγης.
    Και αυτη τη φορα θα εχουν δικιο, αφου ΕΜΕΙΣ πλεον δεν σεβομαστε τη "συμφωνια"!!
    Και οχι μονο αυτο,αλλα θα υποστουμε και κυρωσεις απο τον Μπάιντεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]