Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωτοφανείς δηλώσεις Δένδια για τα πετρέλαια στο Αιγαίο!


Μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη από τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια, την οποία πραγματικά δεν περιμέναμε. Ο υπουργός μιλώντας στο αραβικό δίκτυο Arab News, εμφανίστηκε ως άλλος Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!

Διάβασε το πραγματικά απίστευτο απόσπασμα:

Αναλύοντας τις διαμάχες που εμπλέκουν την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Νίκος Δένδιας είπε: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο, για να βρει πετρέλαιο, για έναν πολύ, πολύ απλό λόγο:

«Χρειαζόμαστε 10 ή 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το πετρελαιο της Σαουδικής Αραβίας για παράδειγμα. Έτσι, δεν οραματίζομαι την Ελλάδα ως χώρα παραγωγής πετρελαίου!

«Και με όλο τον σεβασμό, το Αιγαίο, για παράδειγμα, είναι ένας επίγειος παράδεισος. Δεν σκοπεύουμε να μετατραπεί σε «κόλπο του Μεξικού».

Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει πολύ καλές σχέσεις με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αλλά η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Αυτά είπε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Και πλέον η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει εάν τα είπε για να καλοπιάσει τους άραβες ή εάν είναι πλέον η επίσημη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

 

ΥΠΕΞ: Παρερμηνεία δηλώσεων του Νίκου Δένδια

Με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα παρερμηνείας των δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών κατά την διάρκεια της άκρως επιτυχούς επίσκεψης για την Άμυνα και την Εθνική Οικονομία στη Σαουδική Αραβία, κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζουν ότι :

1) Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας.

2) Οι απόψεις του Υπουργού Εξωτερικών για την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ΄ επανάληψη.

3) Η παγκόσμια τάση τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών και υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα της απολιγνιτοποίησης.

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τώρα ίσως καταλάβουν κάποιοι ότι η "σθεναρή" (sic) on camera στάση τού Δένδια στην Τουρκία δεν ήταν παρά μόνο για εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα.

    "Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας"

    Και ποιο είναι αυτό, αν όχι η εξόρυξη υ/α από την ελληνική ΑΟΖ, που δεν έχει ακόμη ανακηρυχθεί;

    Φώσκολος & Μπασιάς: «Η αλήθεια για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νεοέλληνες ιθαγενείς ΞΥΠΝΗΣΤΕ από το λήθαργο! Εχει γίνει δυστυχώς καθεστώς όσοι είναι στο κυβερνητικό σχήμα εν Ελλάδι, να υπηρετούν ξένα κέντρα εξουσίας και συμφέροντα, ΟΧΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ! Υπογράφουν και δεσμεύονται στα άπληστα (γνωστά - άγνωστα) αφεντικά τους πλήρη υπακοή προεκλογικά και όταν καθήσουν στην καλοπληρωμένη καρέκλα της εξουσίας, υλοποιούν τα εγκλήματά τους κατά του Ελληνικού λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]