Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στροφή απελπισίας Μητσοτάκη μετά την παταγώδη αποτυχία


Νέο, αλαζονικό διάγγελμα δίχως μια συγγνώμη από τον πρωθυπουργό, που ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα του απέδωσαν

Νέο διάγγελμα, νέες ελπίδες, νέα διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το απόγευμα. Αλαζονικός και εκτός πραγματικότητας για ακόμη μία φορά, ο πρωθυπουργός, μέσα από τις 664 λέξεις της δημόσιας δήλωσής του, αντί να ζητήσει συγγνώμη, επιχείρησε να θριαμβολογήσει για τη δήθεν επιτυχημένη πολιτική της κυβέρνησής του στο θέμα της πανδημίας, παρά τους χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια πληττόμενους σε οικονομικό επίπεδο πολίτες.

Ταυτόχρονα, θέλησε να… πουλήσει ελπίδα στους κουρασμένους από τις κυβερνητικές παλινωδίες Έλληνες, περιγράφοντας έναν οδικό χάρτη σταδιακού ανοίγματος της κοινωνίας και της οικονομίας, αφού πρώτα προσπάθησε να αιτιολογήσει την απόφασή του για Πάσχα στην πόλη και φέτος. Υπό την προϋπόθεση, συνεπώς, ότι δεν θα προκύψει νέα έξαρση, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς:

1. Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ.

2. Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία.

3. Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός, με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

«Διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορωναϊό. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει» δήλωσε ο πρωθυπουργός, που υποστήριξε ότι η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων και ότι η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει.

Στόχος μας, είπε, «είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του Covid. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και ξέρουμε ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας».

Ζήτησε μάλιστα αυτό τον δρόμο «να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία. Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να εμβολιαστούν και έκανε γνωστό ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. «Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ολα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας» τόνισε.

δημοκρατία






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]