Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Περισσότερη αξιοπρέπεια οι πόρνες απ’ τους υπουργούς του Ερντογάν”


Σε συνέντευξη που έδωσε ο καθηγητής Μεχμέτ Τσαμάν, αναφέρεται στα ρουσφέτια και στο πόσο έχουν διεισδύσει στην τουρκική κοινωνία και κυρίως στους επικεφαλής της. Ο Ζαράμπ στον οποίο αναφέρεται είναι ο Ιρανός επιχειρηματίας που ¨λάδωσε¨ το μισό υπουργικό συμβούλιο και πιθανότατα και την οικογένεια του Ερντογάν….

Έτσι τον ακούμε να λέει τα εξής: “Στην γερμανική κοινωνία, στην αγγλική κοινωνία ή στην γαλλική κοινωνία, το να δίνεις ρουσφέτι γίνεται αντιληπτό ως προσβολή. Και το να δίνεις και το να παίρνεις γίνεται αντιληπτό ως προσβολή. Διότι τον αγοράζεις. Πραγματικά το λέω με θλίψη, του φέρεσαι σαν σκυλί. Δίνοντας του χρήματα του λες πως “εσύ έχεις μια τιμή και σου δίνω την τιμή σου”.

“Θυμάστε τι έλεγε ο Ζαράμπ; Να το θυμίσω και πάλι. Να ξυπνήσει πια ο κόσμος από αυτή την ύπνωση. Τι έλεγε; Εγώ από τον παππού μου έμαθα δύο πράγματα. Ότι πρώτον την πόρνη και δεύτερον τον αξιωματούχο (δηλαδή τα ρουσφέτια) θα τους πληρώνεις από πριν. Δηλαδή δείτε αυτή είναι η κουλτούρα. Ο κωδικός της κουλτούρας αυτής, ο κωδικός της τουρκικής δημοκρατίας. Αγοράζει υπουργό, μπορείτε να το αντιληφθείτε ; Δίνοντας ένα ρολόι χειρός

‘Μπορείτε να το αντιληφθείτε ; Κατά την γνώμη μου η πόρνη έχει 10.000 πιο πολύ αξιοπρέπεια από αυτούς τους ανθρώπους. Διότι εκείνη τουλάχιστον κάνει αυτό που κάνει λόγω ανάγκης. Ενώ εκείνος ο υπουργός εμπορεύεται και τον εαυτό του για ένα ρολόι χειρός. Ο άλλος είχε χρήματα στα κουτιά των παπουτσιών. Ενώ οι άλλοι δια μέσω του συζύγου της πουλούσε απολυμαντικά στο υπουργείο της.

“Βλέπετε αυτές τις αθλιότητες; Πρόκειται για αθλιότητα. Πρόκειται για ποινικά αδικήματα. Αυτοί οι οποίοι πάνε και κλέβουν μία τράπεζα σε σχέση με αυτούς είναι άγγελοι. Υποκείμενο πρέπει να θέσουμε ένα μεγάλο ηθικό κριτήριο. Αυτοί είναι άνθρωποι ρεζίλιδες. Και αυτό αρχίζει από αυτούς που είναι επικεφαλής. Οι πρόγονοί μας έλεγαν ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Η κοινωνία μας από τον επικεφαλής ακόμη είναι στο χαμηλότερο επίπεδο”.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]