Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει τις "δυνάμεις" του


"Επιστρατεύει" Μέρκελ-Ντράγκι απέναντι σε Ελλάδα και Ευρωπαίους, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων Τουρκίας-Γερμανίας και Τουρκίας-ΕΕ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς την ευχαρίστησε για τη συμβολή της στη θετική ατμόσφαιρα, δήλωσε την Τρίτη η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Ερντογάν τόνισε στη Μέρκελ πως πιστεύει ότι η καλή προσωπική μεταξύ τους σχέση, μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας για τη χώρα του, στον διάλογο με την ΕΕ.

Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία του για μια θετική ατζέντα στη Σύνοδο Κορυφής και ξεκαθάρισε πως η χώρα του δεν θέλει εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, κάτι που δείχνει με αποφασιστικό τρόπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είπε επίσης στη Μέρκελ ότι πρέπει να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διατηρήσει τον διάλογο σχετικά με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι τα θέματα της απελευθέρωσης των βίζα, της ανανέωσης της τελωνειακής ένωσης και του ανοίγματος νέων κεφαλαίων πρέπει να εξεταστούν στο σύνολό τους στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της συμφωνίας για το μεταναστευτικό μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ του 2016.
Επικοινωνία με Ντράγκι

"Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα αναλυτική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν", αναφέρεται σε ανακοίνωση από την προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης.

"Η συνομιλία επικεντρώθηκε στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και στην Λιβύη, όπως και στις παγκόσμιες προκλήσεις και στις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας του G20. Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις με πολυμερές επίπεδο και εκφράσθηκε ανησυχία για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία", υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης.

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]