Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μακρόν: Η Τουρκία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις γαλλικές εκλογές


Ανησυχίες για ενδεχόμενη προσπάθεια της Τουρκίας να επηρεάσει τις γαλλικές εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος Emmanuel Macron.

"Οι απειλές δεν είναι συγκαλυμμένες, επομένως πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς”, ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 5.

Οι σχέσεις μεταξύ του Macron και του Τούρκου προέδρου Erdogan έχουν υπάρξει έντονες για θέματα που ποικίλουν από τη θρησκεία μέχρι και την διενέργεια ερευνών για ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά τον Ιανουάριο αντάλλαξαν επιστολές και προσπάθησαν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

Ο Macron δεν εξήγησε πώς η Τουρκία θα μπορούσε να επιχειρήσει να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές -ή εάν αναφερόταν στις περιφερειακές εκλογές του Ιουνίου, τις προεδρίες του 2022 ή και στις δύο.

Δήλωσε μόνο πως "η Τουρκία θα παίξει με την κοινή γνώμη”. Ήταν πιθανώς μια αναφορά στην επιρροή της σε τμήματα της τουρκικής διασποράς μέσω των σχολείων, των τζαμιών και άλλων οργανισμών.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο διάλογος με την Τουρκία παραμένει απαραίτητος.

Επισήμανε ακόμη ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και βασικός σύμμαχος στον αγώνα εναντίον της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή.

"Εάν πεις, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί σου πια, δεν θέλουμε καμία άλλη συζήτηση, θα ανοίξουν τις πόρτες και θα έχουν 3 εκατ. Πρόσφυγες από τη Σύρια να καταφθάνουν στην Ευρώπη”, τόνισε ο macron. "Πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Erdogan θα πρέπει να καταστήσει σαφές εάν είναι με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ΄ή εναντίον τους.

"Έχω παρατηρήσει από την αρχή του έτους μια προθυμία από την πλευρά του προέδρου Erdogan να εμπλακεί στη σχέση εκ νέου, επομένως θέλω να πιστεύω ότι ο δρόμος αυτός είναι δυνατός", τόνισε ο macron. "Αλλά δεν μπορούμε να ξαναεμπλακούμε σε συνεργασία εάν παραμένουν ασάφειες”.

Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι ένας τρόπος με τον οποίο ο Ερντογάν θα μπορούσε ενδεχομένως να επιχειρήσει να επηρεάσει τις γαλλικές εκλογές είναι μέσω της μουσουλμανικής ψήφου.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]