Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βερολίνο: Η ακροδεξιά αυξάνει την επιρροή της στην κυβέρνηση Ερντογάν


Tο Βερολίνο είναι ενήμερο για την αυξανόμενη επιρροή του ακροδεξιού Εθνικού Κινήματος (MHP) επί της κυβέρνησης της Άγκυρας, μεταδίδει η Deutsche Welle Turkish.

” Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρατηρεί ότι τα πολιτικά αιτήματα του MHP ικανοποιούνται από την τουρκική κυβέρνηση και αυτά τα αιτήματα συνήθως ενσωματώνονται στους τουρκικούς νόμους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας

Οι επισημάνσεις αυτές ήρθαν ως απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση προς την κυβέρνηση του Βερολίνου από το Κόμμα της Αριστεράς σχετικά με τον ρόλο του υπερεθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας στις πολιτικές της χώρας.

Η βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς Ούλα Γιέλπκε, η οποία κατέθεσε την ερώτηση εκ μέρους του κόμματός της, δήλωσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν τροφοδοτεί το MHP. “Είναι έτοιμος να κάνει οτιδήποτε για την συμμαχία με το φασιστικό MHP προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, με δεδομένη την μειούμενη συμπάθεια προς το κόμμα του”, δήλωσε η Γιέλπκε, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

“Η κυβέρνηση της Γερμανίας πρέπει να καταλάβει ότι όποτε έχει κάποια συνάντηση με την Άγκυρα, οι υπερεθνικιστές του ΜΗΡ κάθονται σαν αόρατοι συνομιλητές στο τραπέζι. Οι φασίστες δεν μπορεί να είναι εταίροι της Γερμανικής κυβέρνησης” πρόσθεσε η Γιέλπκε.

Η Γιέλπκε επίσης ρώτησε την γερμανική κυβέρνηση κατά πόσον σκέπτεται να απαγορεύσει την οργάνωση που συνδέεται με το ΜΗΡ και δρα στην Γερμανία, τους γνωστούς “Γκρίζους Λύκους”.

Η απάντηση που έλαβε στο κοινοβούλιο ήταν ότι το Βερολίνο πάντα είναι έτοιμο να καταπολεμήσει τους εξτρεμιστές και ότι το θέμα της απαγόρευσης τέτοιων οργανώσεων παραμένει πάντα πάνω στο τραπέζι.

Τον περασμένο Νοέμβριο, γερμανικά κόμματα κατέθεσαν πρόταση στο κοινοβούλιο για την απαγόρευση των “Γκρίζων Λύκων”, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle Turkish/Ahval
HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]