Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέτωπο Κίνας και Ρωσίας κατά των «παράνομων» κυρώσεων της Δύσης


Το Πεκίνο και η Μόσχα συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού κατά των κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Κίνα.

Ο Λαβρόφ και ο ομόλογός του Γουανγκ Γι χαρακτήρισαν "παράνομες" τις κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, κάνοντας λόγο για "καταστροφικές" τακτικές του Ψυχρού Πολέμου.

"Οι [δυτικές δυνάμεις] πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μέρες που μπορούν να παρέμβουν αυθαίρετα στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, δημιουργώντας ιστορίες και ψέματα έχουν περάσει εδώ και καιρό", δήλωσε ο Γουανγκ Γι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαβρόφ ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψη απευθύνοντας έκκληση προς το Πεκίνο να μειώσουν από κοινού την εξάρτησή τους από το δολάριο των ΗΠΑ και τα δυτικά συστήματα πληρωμών.

"Οι κίνδυνοι κυρώσεων από τις ΗΠΑ θα πρέπει να μειωθούν με τη μετάβαση σε διακανονισμούς σε εθνικά ή εναλλακτικά νομίσματα σε σχέση με το δολάριο, αποφεύγοντας τη χρήση του στα συστημάτων πληρωμών που ελέγχονται από τη Δύση" δήλωσε ο Λαβρόφ.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται καθώς χθες, με ξεχωριστές ανακοινώσεις ΗΠΑ, ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδάς επέβαλαν κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Σιντζιάνγκ όπου ζει η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, ενδεικτικό του γεγονότος ότι η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να χρησιμοποιεί τις συμμαχίες της ως ισχυρή εργαλείο για την αντιμετώπιση της Κίνας.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]