Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξυπνήστε, Έλληνες!


Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν και να αντισταθούν στη δικτατορία που επιβλήθηκε με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κορωναϊού

Ζούμε στη δικτατορία του κορωναϊού. Το πρόσχημα της προστασίας των πολιτών από την πανδημία κακοφόρμισε. Η αποφυγή των χειρότερων μεταμορφώθηκε σε ό,τι χειρότερο έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου αφαίρεση θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων, σε κατάργηση ελευθεριών, σε στυγνή και απροσχημάτιστη καταπίεση και, τώρα, στο αποκορύφωμα της «κρίσης», εκφράζεται με ωμή βία. Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, που είδαν την κρατική βαρβαρότητα σε βάρος περαστικών, οικογενειών, δίπλα σε μικρά παιδιά, μπορούν να πιστοποιήσουν την ακρίβεια αυτών των διαπιστώσεων.

Ο λαός μας, όσον καιρό κρατά αυτή η συμφορά, συμπεριφέρεται με πειθαρχία, υπομονή, σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Έχει επιδείξει μια σειρά από αρετές, οι οποίες όχι μόνο δεν εκτιμήθηκαν από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας, αλλά θεωρήθηκαν αδυναμίες∙ και γι’ αυτό η επίθεση στα δικαιώματά μας κλιμακώθηκε σε ένταση, μεγάλωσε σε διάρκεια και εκτραχύνθηκε. Η ανοχή αντιμετωπίστηκε σαν παθητικότητα και η σύνεση σαν δειλία.

Οι πολίτες αυτής της χώρας προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο για τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και την πατρίδα και κατασυκοφαντήθηκαν. «Ανεύθυνους» τους ανεβάζουν τα ενσωματωμένα στο σύστημα ΜΜΕ και «απερίσκεπτους» τους κατεβάζουν.

Την ίδια ώρα που οι νομοταγείς φροντίζουν να τηρούν όλα τα μέτρα (ακόμα και τα… παρανοϊκά), οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες περιφέρονται ανεξέλεγκτοι ανά την επικράτεια, οι αριστεριστές συνωστίζονται σε συγκεντρώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και τα τσιμπούσια στην Ικαρία παραβιάζει τις απαγορεύσεις που ο ίδιος επιβάλλει.

Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν και να αντισταθούν στη δικτατορία που επιβλήθηκε με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κορωναϊού. Αυτό διδάσκει, άλλωστε, και η πρόσφατη Ιστορία. Η «άψογος στάσις», που τηρήθηκε στα Μνημόνια, οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερο χρέος και σε ακόμα περισσότερη φτώχεια, ξενοκρατία και εξαθλίωση.

Η αυταρχική εξουσία, που γλεντοκοπά ενώ επιβάλλει στους πολίτες την υποχρέωση να μην ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και να στέλνουν… SMS για να πάνε στο σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιεί τις καλές προθέσεις των Ελλήνων σαν όπλα, τα οποία στρέφει εναντίον τους.

Εφημερίδα «δημοκρατία»






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]