Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσελίκ: Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία


Την ενόχλησή της έδειξε η Τουρκία για τη συμμαχία Ελλάδας-Αιγύπτου, δηλώνοντας πως θα απαντήσει τόσο με τη διπλωματία, όσο και στο μέτωπο. Ο Τούρκος εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ, δήλωσε:

"Μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας. Ξέρετε ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας.

Να μην έχει κανένας αμφιβολία πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία. αλλά και στο μέτωπο."

Στη συνέχεια της δήλωσής του τόνισε ότι η Άγκυρα προκαλείται πάλι και πως "οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία."

"H Eλλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία. Μη νομίζει πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες που εντάσσεται μαζί κάποιες άλλες χώρες οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν μπρα ντε φερ με την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή , θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Εκείνοι θα φύγουν. Γι αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου᾽."

Παράλληλα, ο Ερντογάν προχώρησε με τον Πούτιν στη θεμελίωση του πρώτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού, που θα μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για όλη την Κωνσταντινούπολη.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]