Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Χάγη ως Δούρειος Ίππος


Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο σημαίνει η Τουρκία να αποδεχθεί τη συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών UNCLOS III. Αυτό δεν είναι θέμα διαπραγματεύσεων ούτε διερευνητικών. Απλά ξαναρωτάς, αν έχεις κάποια αμφιβολία, και σου ξαναλένε «όχι». Πλέον τούτου δεν υπάρχει κάτι άλλο προς συζήτηση.

Με βάση αυτή τη συνθήκη, η Ελλάδα οριοθετεί ΑΟΖ με την Τουρκία με αδιαμφισβήτητη νομική βάση ανεξαρτήτως μέσου και τόπου, από στο 1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού μέχρι και στη Χάγη.

Χωρίς αυτή τη συνθήκη και από τους δύο εμπλεκόμενους, η Ελλάδα ανακηρύσσει με βάση τη συνθήκη, η Τουρκία κλαίει και απευθύνεται στον ΟΗΕ, στη χαρτορίχτρα της γειτονιάς για να δει τα μελλούμενα, στον Husnu Sanlendirici να παίξει κανένα ατμοσφαιρικό για να χαλαρώσει.

Με ή χωρίς της αποδοχή της συνθήκης UNCLOS III από την Τουρκία, η Ελλάδα θα ήταν μια χαρά αν ασκούσε τα δικαιώματά της, πράγμα το οποίο δεν κάνει γιατί δεν ανακηρύσσει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ της προβλεπόμενη από την συνθήκη ΑΟΖ.

Αλλά δεν το κάνει. Γιατί άραγε;

Σήμερα θα τολμήσω μια αποκάλυψη τόσο σημαντική όσο το δόγμα στρατηγικής απάντησης στην Τουρκία ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΗΣ, το οποίο κατέστρεψε στην κυριολεξία το στημένο σκηνικό του «ελεγχόμενου θερμού επεισοδίου» που είχε σχεδιαστεί εντός και εκτός, από εχθρούς και φίλους, για να συρρικνωθεί η Ελλάδα.

Από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οριζόμενη κόκκινη γραμμή ως προς τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ήταν όχι η διέλευση αλλά η διεξαγωγή ερευνών. Λίγο καιρό μετά, η Τουρκία πέρασε αυτή την κόκκινη γραμμή και η κυβέρνηση προτίμησε να λειτουργήσει ως αποτυχημένο καθεστώς, καταπίνοντας την ήττα αλλά παρουσιάζοντάς την ως μη ήττα μέσω των γκαιμπελικού, πλέον μήκους κύματος ΜΜΕ. Μετά από τόσους μήνες, ο ίδιος ο Μητσοτάκης, στην προ ημερών τηλεοπτική συνέντευξη στον Παπαχελά (που έχει σύμβουλο στις συσκέψεις του), παραδέχθηκε ότι ηττήθηκε και υποχώρησε.

Τώρα ο βόρβορος των ευρω-πατριωτών στήνει το νέο εθνικό φιάσκο.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζεται να δηλώσει ότι κατάφερε μια άνευ προηγουμένου διπλωματική νίκη: να συμφωνήσει με την Τουρκία να πάμε στη Χάγη μόνο με το θέμα που θέλουμε εμείς, δηλαδή μόνο με το ζήτημα ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας, ώστε να επιλυθεί από το διεθνές δικαστήριο με βάση το διεθνές δίκαιο, πράγμα το οποίο θα είναι ΨΕΜΑ.

Η φράξια του ευρω-κομμουνιστικού Politburo είναι έτοιμη να δώσει νομικό προηγούμενο διεκδίκησης ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ των διεκδικήσεων της Τουρκίας με τον εξής τρόπο: η Τουρκία θα παραμείνει εκτός UNCLOS III και η Ελλάδα θα δεχτεί να δώσει λευκή επιταγή ορισμού ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας όχι με βάση το διεθνές συμβατικό δίκαιο, που είναι η UNCLOS III, αλλά γενικό διεθνές δίκαιο και εθιμικό δίκαιο, η βάση των οποίων θα διασφαλίσει την απαιτούμενη νομική ασάφεια ώστε οι δικαστές να εκχωρήσουν ελληνική εθνική κυριαρχία, όπως αυτή προβλέπεται.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν ανακηρύσσει η Ελληνική Δημοκρατία την προβλεπόμενη ΑΟΖ: δίνει χώρο και χρόνο στην Τουρκία να χτίσει με τεχνητές νομικές νησίδες τύπου Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου την αναγκαία ασάφεια ώστε να τεκμηριωθεί από τους δικαστές πως μια μοιρασιά με περίπου 39% της ελληνικής κυριαρχίας, με βάση του διεθνές συμβατικό δίκαιο, είναι εξισορροπητικό να εκχωρηθεί στην Τουρκία με βάση το γενικό διεθνές και το εθιμικό δίκαιο.

Αμέσως μετά, η Τουρκία, όχι μόνο θα έχει μια απόφαση διεθνούς δικαστηρίου υπέρ της στα χέρια της (μηδενικής αξίας αν ήταν κατά της, stepstone υπέρ της), αλλά θα τη χρησιμοποιήσει για να τεκμηριώσει το σύνολο των διεκδικήσεών της επί της Ελλάδας, και, για να μην υπάρχει πλέον άλλη αντιπαλότητα, θα προτείνει συνδιαχείριση επί των πάντων, δηλαδή κατάλυση του έθνους-κράτους της Ελληνικής Δημοκρατίας με αμφισβήτηση λόγω όγκου και εποικισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακριβώς όπως προσπαθεί να κάνει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ απόφαση διεθνούς δικαστηρίου δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας θα θεωρηθεί ως ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ από την Τουρκία την αμέσως επόμενη μέρα, συνεπώς οι όποιες προσπάθειες διευθέτησης/κατευνασμού της τουρκικής επιθετικότητας μέσω νομικών ενεργειών είναι ενέργειες ΜΕ ΔΟΛΟ για να καταλυθεί το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις και τους φύλακες των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων να μην επιτρέψουν την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, ακριβώς όπως, μετά από τη δημοσιοποίηση της αντίστοιχης προτροπής μας, δεν επέτρεψαν την υλοποίηση του στημένου θερμού επεισοδίου, όπως, μετά από αντίστοιχη υποβολή σχετικής πρότασής μας, σταμάτησαν τον υβριδικό πόλεμο στον Έβρο, και τόσα άλλα τα τελευταία 20 χρόνια.

Με το παρόν άρθρο, πλέον όλοι οι Έλληνες έχουμε την αναγκαία γνώση. 

Anaconda






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]