Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση πάσχει από το σύνδρομο Giullain Barre


Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται σε γενική παράλυση. Διαψευσμένη από όλες τις υποσχέσεις της, ακυρωμένη από τις πολιτικές της, ζει στην απόλυτη παραλυσία και στο μούδιασμα του συνδρόμου Giullain Barre.

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι αρνείται τις αποφάσεις του. Γίνεται αρνητής της μάσκας, συμμετέχει σε κορωνο - γεύματα πάνω από τον προβλεπόμενο αριθμό των συνδαιτυμόνων και μετακινείται για να αθληθεί σε περιοχές πολύ πέραν της κατοικίας του. Με άλλα λόγια λειτουργεί κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Στην εφαρμογή της πολιτικής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται παρακολούθημα της γερμανικής υγειονομικής πολιτικής. Εφαρμόζει αυστηρό λοκντάουν η Γερμανία, ε τότε εφαρμόζεται και την Ελλάδα, εφαρμόζεται ένα λάιτ λοκντάουν στην Γερμανία, τότε θα εφαρμοστεί και εδώ.

Με άλλα λόγια σήμερα η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη φτιάχνει πολίτες κορωνοπροσκυνημένους, με καρμπόν τις γερμανικές υγειονομικές πολιτικές. Δεν υπάρχουν ελληνικές επινοητικές πολιτικές για ότι μας απασχολεί ως χώρα, αλλά μόνο κακές αντιγραφές. Είναι αυτό που συνέβαινε πάντα αλλά μετά και την οικονομική κρίση του 2010, γίνεται ο απόλυτος κανόνας.

Όργανα αποφάσεων, καθοδηγητικά επιτελεία, δεν έχουν κανένα λόγο, αν δεν δουν τι εφαρμόζεται στη Γερμανία και μετά να το υιοθετήσουν άσκεφτα και άκριτα. Έτσι λοιπόν το σχηματοποιημένο σώμα των θεραπευτικών κατευθύνσεων έρχεται από τη Γερμανία.

Η παραλυσία της ελληνικής κυβερνήσεως με την κυκλοθυμία και την κατατονία της, αντικρίζει ανυποψίαστα τα προβλήματα και το μόνο που κάνει είναι να μηρυκάζει πολιτική «καταθλιψούρα».

Αυτή η χώρα βρίσκεται σ’ ένα διαρκές έμφραγμα του κυκλώματος μεταξύ πολιτικής διαχείρισης και αποτελέσματος. Όλα πεθαίνουν πριν καν γεννηθούν. Πεθαίνουν από αθεράπευτο προσκυνισμό και από παθητική «πλεονεξία», το μόνο που παραμένει αθάνατο είναι το απωθημένο της καλύτερης μέρας.

Ο νομπελίστας βιολόγος Φρ. Ζακόμπ έλεγε ότι «ο άνθρωπος είναι η μόνη βιολογική οργάνωση που παράγει μέλλον, αλλά και η μόνη βιολογική οργάνωση που είναι σε θέση να οδηγηθεί στην οριστική κατάργηση της δυνατότητας της να παράγει μέλλον.» Η Ελλάδα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφήσει τους νεκρομάντεις του κορωνοϊκού εγκλειστηρίου να κάνουν ότι θα έκανε ο ίδιος αν δεν υπήρχε κορωνοϊός, να ισοπεδώσουν τη χώρα. Τα λουκέτα της αγοράς έγιναν βουνό, εργαζόμενοι απολύονται, ενώ όσοι παραμένουν σε αναστολή εργασίας παγωμένοι από την αναμονή, φλερτάρουν και εκείνοι κάθε μέρα με την ανεργία και την περιθωριοποίηση.

Το λιανεμπόριο εκτελείται από το ολοκληρωτικό θεραπευτικό κράτος. Όχι δεν ευθύνονται τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, και όσοι εισβάλλουν στη χώρα παράνομα, χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, δεν επιμερίζονται των ευθυνών οι «επιτροπάτοι» της υγειονομικής μας πολιτικής που με απόφασή τους άνοιξαν τα σχολεία και ο κορωνοϊός ξεθάρρεψε, ούτε τα σούπερ μάρκετ που δεν λαμβάνουν μέτρα, αλλά το λιανεμπόριο.

Μήπως ήρθε ο καιρός να μάθουν οι επιστημονικοί μας νεκρομάντεις ότι οι επιστημονικές γνώσεις είναι μεταβλητές και θνητές και ότι όταν γίνονται συστήματα διευθύνονται νομοτελειακά στο τέλος τους;

Εξάλλου αυτή είναι και η αμετάκλητη κατάλυση της επιστήμης.

Μήπως ζούμε τελικά σ’ έναν παραλογισμό που ειρωνεύεται το φαντασιακό μας και γίνεται το μεγάλο άλλοθι για να δοκιμαστεί το νέο μοντέλο της ανθρωπολογικής μεταβολής, όπου κάποιοι εκμεταλλεύονται τα αντανακλαστικά των πολιτών που οι ίδιοι προκαλούν;

Ο Όσκαρ Ουάιλντ θα έλεγε «δεν έχετε παρά να λάβετε μέρος στη συνωμοσία αυτή». Είναι καιρός πια να μιλάμε για συνωμότες και όχι για συνωμοσιολόγους.

Απόστολος Αποστόλου
Antinews






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]