Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιρανές ντίλερ ναρκωτικών σε «φωλίτσα» ΜΚΟ στην Αθήνα


Μετέτρεψαν διαμέρισμα στη Φυλής που τους είχαν παραχωρήσει σε «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών!

Μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους έκαναν διακίνηση ηρωίνης και άλλων ουσιών τρεις Ιρανές, οι οποίες είχαν μετατρέψει σε «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών το διαμέρισμα που τους είχε παραχωρήσει για διαμονή μια μη κερδοσκοπική οργάνωση!

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών είχαν φτάσει πληροφορίες από τοξικοεξαρτημένους που ανέφεραν ότι στην πλειονότητά τους οι μικροδιακινητές στον Σταθμό Αττικής και στην οδό Φυλής πηγαινοέρχονταν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα-καβάντζα, επί της οδού Εφέσου στον Άγιο Παντελεήμονα, για να προμηθεύονται ναρκωτικά και να τα μεταπωλούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα «βαποράκια» προμηθεύονταν σε ημερήσια βάση περίπου 50 γραμμάρια ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA). Ετσι, το διαμέρισμα τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να καταλάβουν ότι σε αυτό έμπαιναν διάφοροι χρήστες, οι οποίοι, αφού παρέμεναν εκεί περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια έφευγαν για τις «πιάτσες» του κέντρου της Αθήνας, όπου προμήθευαν με ναρκωτικά και τους υπόλοιπους τοξικομανείς.

Η αρχή του τέλους για τη δράση των γένους θηλυκού φερόμενων ντίλερ ήρθε γύρω στις 5 το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου, όταν οι αστυνομικοί είδαν τη μια από αυτές, ηλικίας 29 χρόνων, να βγαίνει από την πολυκατοικία της οδού Εφέσου και την ακινητοποίησαν προτού προλάβει ν’ απομακρυνθεί. Κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας βρήκαν στην κατοχή της 3,2 γραμμάρια κάνναβης, με αποτέλεσμα να τη συλλάβουν.

Αμέσως μετά μπήκαν με τα κλειδιά της στο διαμέρισμα, όπου ερεύνησαν όλους τους χώρους με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού και πέρασαν χειροπέδες στις άλλες δύο Ιρανές, ηλικίας 40 χρόνων. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν 17 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης και κρυσταλλικής αμφεταμίνης, μία συσκευασία με άγνωστη λευκή ουσία μεικτού βάρους 160 γραμμαρίων, 25 χάπια του φαρμακευτικού σκευάσματος Xanax, τρία χάπια Hipnosedon, πέντε χάπια άγνωστης σύστασης, ενώ κατέσχεσαν το ποσό των 1.765 ευρώ και ταξιδιωτικά έγγραφα αμφίβολης γνησιότητας.

Στις απολογίες τους στον ανακριτή οι κατηγορούμενες αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν για την ύπαρξη των ναρκωτικών. Μάλιστα, η μία 40χρονη ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά ανήκουν στον εν διαστάσει ομοεθνή σύζυγό της. Οπως είπε, ο πρώην άντρας της, ο οποίος την κακοποιούσε, της τηλεφώνησε μετά τη σύλληψη και την απέλασή του στο Ιράν και της είπε ότι είχε αφήσει στο διαμέρισμα μια βαλίτσα με ρούχα και προσωπικά του είδη, ζητώντας της να μην την πετάξει.

Προφυλάκιση

Γι΄ αυτό, κατά τα λεγόμενά της, η έκπληξή της ήταν μεγάλη όταν οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μέσα σε αυτήν τις ναρκωτικές ουσίες! Πάντως, ο ισχυρισμός της δεν έπεισε τον ανακριτή ο οποίος, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, διέταξε την προφυλάκισή της, όπως και των άλλων δύο γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φυλακή όπου οδηγήθηκαν οι τρεις Ιρανές πήραν μαζί τους και τα παιδιά τους. «Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη και υπάρχουν πολλά περιθώρια παρερμηνείας. Η γυναίκα την οποία εκπροσωπώ είναι μητέρα ανήλικου τέκνου και σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδύνευε την ασφάλειά του. Τα ναρκωτικά ανήκουν στον εν διαστάσει σύζυγο της εντολέως μου, ο οποίος έχει απελαθεί εδώ και λίγους μήνες από τη χώρα. Η εντολέας μου είχε καταγγείλει πολλάκις τον εν διαστάσει σύζυγό της για παράνομες πράξεις, μεταξύ των οποίων η κατοχή και η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Προτιθέμεθα να προσκομίσουμε σύντομα επιπλέον στοιχεία προς επίρρωσιν του ισχυρισμού μας και ακολούθως θα αιτηθούμε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής της με περιοριστικούς όρους» δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της 40χρονης Δημήτρης Ζορμπάς.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]