Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Χάγη διερευνά το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου...


Αλλά αφήνει την Τουρκία στο απυρόβλητο

«Διεθνής υποκρισία» είναι ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Το οποίο ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα κατά του Ισραήλ για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και αφαίρεση εδαφών που θεωρείται ότι έχει καταλάβει παράνομα.

Την ίδια στιγμή όμως, το ίδιο δικαστήριο, επιτρέπει στην Τουρκία να διαπράττει όχι μόνο εγκλήματα πολέμου αλλά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα. Στην Συρία, την Λιβύη, το βόρειο Ιράκ και φυσικά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Δηλαδή η Τουρκία που έχει εισβάλει σε τέσσερις κυρίαρχες χώρες κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, δεν μπαίνει στο στόχαστρο του διεθνούς δικαστηρίου. Οι χιλιάδες πλέον καταγγελίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει Τούρκοι στρατιώτες δεν συγκινούν την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ/CPI) Φατού Μπενσούντα, ούτε η συνεχιζόμενη γενοκτονία των μειονοτήτων στην Τουρκία αλλά και σε όσα εδάφη καταλαμβάνουν οι Τούρκοι.

Η απάντηση του Βενιαμίν Νετανιάχου ήταν εξαιρετικά σκληρή και ξεκάθαρη: «σήμερα το δικαστήριο απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένα πολιτικό όργανο και όχι ένα δικαστικό όργανο. Το δικαστήριο αγνοεί τα πραγματικά εγκλήματα πολέμου και αντ ‘αυτού καταδιώκει το κράτος του Ισραήλ, ένα κράτος με ισχυρό δημοκρατικό καθεστώς, το οποίο εξυμνεί το κράτος δικαίου και δεν είναι μέλος του δικαστηρίου. Σε αυτήν τηναπόφαση, το δικαστήριο παραβίασε το δικαίωμα των δημοκρατιών να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια στην τρομοκρατία και έπαιξε στα χέρια εκείνων που υπονομεύουν τις προσπάθειες για επέκταση του κύκλου της ειρήνης. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους πολίτες και τους στρατιώτες μας από νομικές διώξεις με κάθε τρόπο».

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, όσοι Έλληνες πολιτικοί βλέπουν τη Χάγη ως μία διέξοδο δικαίωσης, ας το ξανασκεφτούν.

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]