Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλ Κάιντα επιστρέφει με νέο ηγέτη


Απειλεί ακόμη και με νέους Δίδυμους Πύργους!
Ο Σαΐφ αλ-Αντέλ είναι ικανός να επιτύχει τη συγχώνευση του ISIS με την Αλ Κάιντα

Η Αλ Κάιντα είναι στα πρόθυρα να γίνει το ίδιο επικίνδυνη με την περίοδο των χτυπημάτων στους Δίδυμους Πύργους!

Αυτή είναι η προειδοποίηση ειδικού σε θέματα τρομοκρατίας, που αποδίδει την ενίσχυση της οργάνωσης στον νέο της ηγέτη, γνωστό με το παρατσούκλι «Το ξίφος της εκδίκησης». Ο Σαΐφ αλ-Αντέλ από την Αίγυπτο έχει αρχίσει μια κολοσσιαία επιχείρηση επιστράτευσης ορδών μαχητών του ISIS.

Ο πρώην στρατηγός περιγράφεται ως ένας «ευφυέστατος και ανελέητος» μετρ της στρατηγικής που αναμένεται να πάρει τα ηνία από τον Αϊμάν Ζαουαχάρι. Ο στρατηγός Ρίτσαρντ Κεμπ, ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας, δήλωσε στην «Daily Mirror» ότι σε σύγκριση με τον Ζαουαχάρι πιθανότατα θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός ηγέτης «τουλάχιστον επιπέδου Μπιν Λάντεν».

«Όχι μόνο θα είναι το νέο αφεντικό της Αλ Κάιντα, αλλά μπορεί επίσης να ελκύσει μέλη του ISIS να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα ή να οδηγήσει σ’ ένα είδος συγχώνευσης μεταξύ των δύο», λέει χαρακτηριστικά για τις δύο οργανώσεις που, όπως επισημαίνει, έτσι κι αλλιώς ήδη συνεργάζονται.

Ο συνταγματάρχης Κεμπ φοβάται ότι ο Σαΐφ είναι ικανός να αναζωογονήσει τις ομάδες των οργανώσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ φοβάται και τον ρόλο του Ιράν, καθώς η Τεχεράνη μπορεί να δραστηριοποιήσει αυτά τα δίκτυα για να εκδικηθεί τις ΗΠΑ, χωρίς να χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]