Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν


Οι Τούρκοι δεν τον πιστεύουν και δεν τον ψηφίζουν

Δημοσκόπηση στην Τουρκία δείχνει ότι το 57% των ερωτηθέντων θέλει επιστροφή στο κοινοβουλευτικό σύστημα 

Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας Μετροπόλ, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, εάν διεξάγονταν εκλογές αυτή την Κυριακή θα λάμβαναν το ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) 30,6%, το CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) 20%, το IYI Parti (Καλό Κόμμα) 8,9%, το φιλοκουρδικό Κόμμα HDP 8,7% και το MHP (Κόμμα Εθνικής Δράσης) 6%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 21,3% ενώ το ΜΗΡ έχει σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσόπησης, αν σήμερα διεξάγονταν προεδρικές εκλογές το 43,3% λέει ότι θα ψήφιζε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και το 50,7% ότι δεν θα τον ψήφιζε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα λάμβανε 40,7% εάν κατέβαινε υποψήφιος Πρόεδρος ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος θα λάμβανε 43,9%.

Πρώτος στη σειρά είναι ο Γιαβάς, ακολουθούν ο Ερντογάν, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. 


Το 64,8% εκτιμά ότι η Τουρκία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ενώ το 21,7% είναι ικανοποιημένο.

Το 49,5% θεωρεί ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα της Τουρκίας είναι η οικονομία, το 13,2% ο κορωναϊός και το 12,3% η ανεργία. Το 59,4% λέει ότι είναι χρεωμένο. Το 77% λέει ότι είναι χρεωμένο στις τράπεζες, το 12,5% σε φίλους. Το 91,9% δυσκολεύεται να ξεπληρώσει τα χρέη του.

Το 60% δεν πιστεύει στους αριθμούς των κρουσμάτων και νεκρών της επιδημίας που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας και μόνο το 36,3% αποδέχεται ως σωστά τα δεδομένα. Το 52,5% θεωρεί ανεπιτυχή τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κορωναϊό. Το 51,5% λέει ότι θα εμβολιαστεί, ενώ το 48,5% δεν θα εμβολιαστεί. Το 55,2% δεν εμπιστεύεται το κινεζικό εμβόλιο, σε αντίθεση με το 37,9% που το εμπιστεύεται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]