Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόκερ με σημαδεμένα χαρτιά


Έτοιμος για τα επόμενα βήματα ο Ερντογάν με σφραγίδα του γερμανικού λόμπι
Ούτε λόγος για συζήτηση δυο κρατών διαμήνυσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Μετά τη συγκάλυψη της τουρκικής επιθετικότητας, σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το επόμενο βήμα είναι η σύγκληση άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης, που χρονικά τοποθετείται το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου, στην Ελβετία.

Ο Ερντογάν έχοντας τη στήριξη του γερμανικού λόμπι στην Ε.Ε., αναμένεται πως θα προχωρήσει, ανεξάρτητα από την Πενταμερή και σε νέες μονομερείς ενέργειες, εδραιώνοντας τετελεσμένα σε έδαφος (Αμμόχωστο) και στη θάλασσα.

Στο πεδίο του Κυπριακού, λοιπόν, αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσκεψη στην Άγκυρα της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου.

Στη Νέα Υόρκη αναμένουν την οριστικοποίηση της συνάντησης και θα αποφασισθεί κατά πόσο η κ. Λουτ θα επισκεφθεί στη συνέχεια τη Λευκωσία και την Αθήνα. Η κατοχική Τουρκία αναμένεται να εξηγήσει στην απεσταλμένη του ΟΗΕ τη θέση της για δύο κράτη και πώς μπορεί μέσα από έναν οδικό χάρτη να υλοποιηθεί το «όραμά της».

Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει πως υποστηρίζει την πραγματοποίηση μιας νέας Πενταμερούς Διάσκεψης, θεωρώντας πως είναι μια διέξοδος για την προώθηση της πολιτικής της. Είναι δε ενθαρρυμένη από το αποτέλεσμα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ενόψει όλων αυτών των κινήσεων και στη σκιά των όσων διαδραματίσθηκαν στις Βρυξέλλες το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου, υπάρχει παρασκηνιακά έντονη δραστηριότητα, με επαφές προετοιμασίας του εδάφους. Τόσο από τον ΟΗΕ, όσο και από την Ε.Ε. αλλά και τη Βρετανία.

Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρώτος ξεκαθάρισε πως η Ένωση δεν συζητά οποιαδήποτε συμφωνία στο Κυπριακό, που θα ξεφεύγει από το ομοσπονδιακό μοντέλο. Η υπόμνηση αυτή του κ. Μισιέλ έγινε με αφορμή πληροφορίες, που φθάνουν στις Βρυξέλλες, ότι διευρύνεται η βάση διαπραγμάτευσης.

Philenews






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]