Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η σκιά των αμφισβητιών του εμβολίου πλανάται πάνω από την Ευρώπη


Μεγάλο ποσοστό Ευρωπαίων πολιτών δηλώνει τουλάχιστον απρόθυμοι έως κατηγορηματικά αντίθετοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωναϊό, παρά το γεγονός ότι οι κλινικές δοκιμές έδειξαν την ασφάλεια τους επισημαίνει άρθρο του περιοδικού Economist.

Σύμφωνα με δειγματοληπτική έρευνα της Ipsos Mori την οποία επικαλείται το περιοδικό, σχεδόν οι μισοί Γάλλοι (46%) -το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη- δηλώνουν ότι θα αρνηθούν να εμβολιασθούν, το ίδιο και πάνω από το 40% των Πολωνών και Ούγγρων.

Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το Economist, το παράδειγμα του Βολταίρου ο οποίος είχε απελπιστεί με την απροθυμία των συμπατριωτών του να δοκιμάσουν τους πρώτους στοιχειώδεις εμβολιασμούς, που ήδη είχαν γίνει συνήθεια στην Αγγλία. Όπως έγραψε, στα μάτια των Γάλλων οι ‘Αγγλοι ήσαν ανόητοι και τρελοί που εμβολιάζονταν.

Οι σημερινοί αντιεμβολιαστές που διακηρύσσουν στο Facebook ότι ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να βάλει μέσω του εμβολίου τσιπάκι στο σώμα όλων των ανθρώπων, είναι κληρονόμοι εκείνων που πολλά χρόνια πριν κυκλοφορούσαν φυλλάδια που διακήρυσσαν ότι όποιος κάνει το εμβόλιο, θα βγάλει…κέρατα (πιθανώς του Εωσφόρου!)

Τον 18ο και 19ο αιώνα οι αντιδράσεις ήσαν κυρίως θρησκευτικού τύπου, ενώ σήμερα είναι περισσότερο πολιτικές, καθώς υπάρχει σαφής συσχέτιση ανάμεσα στην αντίσταση στα εμβόλια και στη ψήφο στα λαϊκιστικά κόμματα με πρώτο και καλύτερο το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, το οποίο έφθασε έως τη συμμετοχή του στην εξουσία με καμπάνια, μεταξύ άλλων, ενάντια στα εμβόλια.

«Η Ευρώπη γίνεται ολοένα περισσότερο μια παρανοϊκή ήπειρος, όπου τα μυαλά των ανθρώπων γεμίζουν με οράματα εχθρών, κατά κύριο λόγο φανταστικών», σχολιάζει το Economist.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]