Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με τη βοήθεια των Γερμανών, η Τουρκία σέρνει την Ελλάδα σε διάλογο


Διαβάζουν οι πολίτες τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων για το Αιγαίο και αναρωτιούνται δικαιολογημένα οι άνθρωποι ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η Αθήνα δημιουργεί κλίμα για την έναρξη των λεγόμενων διερευνητικών επαφών, που στην πραγματικότητα πρόκειται για διαπραγματεύσεις.

Διότι κάτι δεν κολλάει…

Η Ελλάδα ασκεί τα νόμιμα δικαιώματα της, και η Τουρκία μονίμως απαντά με παράνομες ενέργειες. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Όμως, οι Τούρκοι επιμένουν να θέλουν να μεταφέρουν στις διερευνητικές μία άλλη κατάσταση που εξυπηρετεί τα επεκτατικά τους σχέδια: ότι λίγο-πολύ, το μισό Αιγαίο και τα νησιά που περιλαμβάνονται (στο μισό Αιγαίο που διεκδικούν), τους ανήκουν.

Η Τουρκία συνεχίζει να παίζει το γνωστό άθλιο παιγνίδι της. Το δοκίμασε πρώτα στην Κύπρο και πέτυχε 100 στα 100. Εννοώ ότι ο διεφθαρμένος πολιτικός κόσμος του νησιού έκανε τόσες υποχωρήσεις για να φτάσουμε σε ένα σημείο η μάχη να δίνεται για να σώσουμε τις ελεύθερες περιοχές, καθώς όλα τα βρετανικά σχέδια που πλασάρονται μέσω των Ηνωμένων Εθνών θέτουν την Κύπρο υπό την απόλυτη επιρροή και τον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας.
Τα ίδια είδαμε στο Ιράκ και στη Συρία. Πιθανότατα θα δούμε και στη Λιβύη, ενώ ήδη το Αζερμπαϊτζαν με τη βοήθεια της ισλαμικής Τουρκίας κέρδισε το μισό Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σε ότι αφορά το Αιγαίο, τα σχέδια της ομοιάζουν περισσότερο με την Κύπρο. Λέγε-λέγε κάτι θα μείνει. Και στη συνέχεια κάνε-κάνε, ουδείς θα σε ενοχλήσει.
Όπως έχει αποδειχθεί, η ιστορία με το Oruc Reis που με την παρουσία του και μόνο αμφισβήτησε την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, έχει εξελιχθεί στη βάση του σχεδίου να μοιραστεί το Αιγαίο.

Αυτό που πραγματικά θέλει η Τουρκία είναι να πάρει ότι σχεδιάζει μέσω συνομιλιών. Και αν δεν «κάτσει» αυτή η μέθοδος, τότε θα προκαλέσει πόλεμο. Ακούμε βερεσέ ότι και να λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και ειδικά οι Γερμανοί. Ούτε μπορούν, αλλά ούτε και θέλουν να σταματήσουν τους Τούρκους. Η Καγκελάριος Μέρκελ υποστηρίζει φανερά τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν το κρύβει. Προωθεί τις διερευνητικές για να διασώσει, αρχικά, την Τουρκία και στη συνέχεια να την βοηθήσει να κερδίσει στο διαπραγματευτικό τραπέζι.

Ο τρόπος με τον οποίο δρα εσχάτως το Βερολίνο είναι ύποπτος. Επιβραβεύει την τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και δυστυχώς έχει παρασύρει και μερικές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «τουρκικό λόμπι» μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία, που δεν είναι μέλος της Ε.Ε. έχει μεγαλύτερη ισχύ από την Ελλάδα και την Κύπρο, που είναι μέλη. Είναι δραματική η διαπίστωση, την οποία έχω ακούσει και από την Αθήνα και από τη Λευκωσία.

Δεν γνωρίζω αν ισχύουν οι διαρροές και τα δημοσιεύματα που προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τις διερευνητικές μέσα στον Ιανουάριο. [Υπενθυμίζω ότι στις 20 Ιανουαρίου ορκίζεται ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν]. Όμως, οι διαρροές και τα δημοσιεύματα, δείχνουν προς μία κατεύθυνση που είναι απόλυτα λάθος.

Έχει υπογραμμιστεί πολλές φορές ότι καμία σοβαρή χώρα -εκτός της Κύπρου, που αποδεικνύεται μη σοβαρή- πηγαίνει στον διάλογο υπό εκβιασμό και απειλές. Η Τουρκία με την παραβατικότητα της στο Αιγαίο και τις επιθετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις της, ετοιμάζει το έδαφος για να επιβάλει τις απαράδεκτες και παράνομες θέσεις της μέσω του διαλόγου.

Και στο τέλος, θα θυμηθούμε αυτούς που υποστηρίζουν πως κάθε φορά που η Αθήνα θα προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, θα βλέπουμε τα τουρκικά πολεμικά στο Καστελόριζο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σημειώνω επίσης ότι το Barbaros παραμένει στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά ουδείς ασχολείται. Από την εποχή του Κώστα Σημίτη επιβλήθηκε ότι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται». Μετά από αυτό περιμένετε χαΐρι;

Στη σαββατιάτικη τουρκική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: “Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα, συμβάλλοντας στις προσπάθειές μας για ενδυνάμωση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή στο πλαίσιο της κοινής λογικής και των σχέσεων καλής γειτονίας”.

Τι λέγαμε; Όσα περιγράφει το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών, είναι αυτά που με ακρίβεια πράττει η Τουρκία, τα οποία φορτώνει στην Ελλάδα. Εξόφθαλμα ψέματα, που τα αποδέχεται και τα μοιράζεται η φιλοτουρκική Γερμανία.

Μιχάλης Ιγνατίου
HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]