Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Σε τι θα χρησιμεύει



Απαντήσεις σχετικά με το έγγραφο που θα φέρουμε μαζί μας και θα εγγυάται το ότι έχουμε λάβει το εμβόλιο αλλά και για τις πιθανές του χρήσεις έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Φαρμακολογίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Την ίδια στιγμή γίνονται ετοιμασίες και διαβουλεύσεις και για την ψηφιοποίηση του, βάσει και των ευρωπαϊκών οδηγιών για τα προσωπικά δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, τόνισε ότι το πιστοποιητικό θα εγγυάται την ανοσία, και θα χορηγείται με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ενώ εκτίμησε πως «σε μία ανοιχτή κοινωνία όπως η δική μας ή η ευρωπαϊκή θα προστατέψει από φαινόμενα όπως "δεν μπαίνεις μέσα, πχ στο θέατρο, αν δεν έχεις εμβολιαστεί"».

Αυτό που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι το θα πρέπει να φέρουμε πάντα μαζί μας το πιστοποιητικό.

Σημειώνεται ότι όπως τόνισε χθες ο Γενικό Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που θα εμβολιάζονται με την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για δική τους αποκλειστικά χρήση.

Προς το παρόν, σχετικό έγγραφο δίδεται στους υγειονομικούς οι οποίοι εμβολιάζονται κυρίως για λόγους καταγραφής και προτεραιοποίησης.

Δείτε το έγγραφο που παρουσίασε το OPEN:



Στο έγγραφο υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε ζητηθεί από τους εργαζομένους στο ΕΣΥ να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν προκειμένου να προχωρήσει ο προγραμματισμός.

Η προσοχή των αρμοδίων αρχών για την στιγμή πάντως, είναι στραμμένη στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την δυνατότητα χορήγησης ψηφιακού πιστοποιητικού. Ο σχεδιασμός προχωρά με ταχείς ρυθμούς καθώς η Πολιτεία πρέπει να είναι έτοιμη και εν συνεχεία να προσαρμόσει την διαδικασία στις όποιες επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες για τα προσωπικά δεδομένα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, αλλά το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ)».

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. "Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος.....τόνισε ότι το πιστοποιητικό θα εγγυάται την ανοσία, και θα χορηγείται με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ενώ εκτίμησε πως «σε μία ανοιχτή κοινωνία όπως η δική μας ή η ευρωπαϊκή θα προστατέψει από φαινόμενα όπως "δεν μπαίνεις μέσα, πχ στο θέατρο, αν δεν έχεις εμβολιαστεί"». "


    Δηλαδη για να μπω σε θεατρο πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εχω εμβολιαστει ωστε να παραλαβω και

    πιστοποιητικο ;

    Χαρισμα σας τοτε η "ανοιχτη" κωλοκοινωνια σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο θέατρο, όπως και σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση, είναι δικαίωμα του ιδιοκτήτη να μην σε βάλει μέσα αν είσαι ανεμβολίαστος. Είναι θέμα δημόσιας υγείας και όχι αφηρημένων πολιτικών πιστεύω (π.χ. "δεν σε βάζω μέσα γιατί δεν είσαι δεξιός ή αριστερός)

      Διαγραφή
    2. Και για πες μου 4:19 μμ πως εγω ο ανεμβολιαστος θετω σε κινδυνο

      τους εμβολιασμενους;

      Και αν "καιγονται" ολοι για την "δημοσια υγεια" γιατι δε εκαναν τοσα χρονια τα

      ιδια και για τον ιο της απλης γριπης ,εξαιτιας του οποιου πεθαινουν καθε χρονο

      μισο εκατομμυριο ανθρωποι;

      Και μιλαμε για πραγματικους θανατους και οχι για εικονικα "κρουσματα" απο αλλες

      παθησεις που βαπτιζονται ως "κορονοϊος"!!!



      https://www.ksipnistere.com/2020/03/500000.html

      Κύπριος γιατρός: απάτη ο κορωνοϊός καθε χρόνο πεθαίνουν πάνω από 500.000 άνθρωποι μόνο από την εποχική γρίπη!(ΒΙΝΤΕΟ)

      Διαγραφή
    3. Προς ΓΜ: Μην βάζεις δύσκολες ερωτήσεις και θέματα σε τρομοκρατημένους ανθρώπους. Δεν έχουν απαντήσεις πέρα από τα όσα τους σερβίρει η προπαγάνδα. Εξάλλου, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ακροδεξιός, συνωμοσιολόγος, ναζί κ.α. πολλά, επειδή απλά επιμένεις να ρωτάς αυτούς που επιμένουν να μην απαντούν. Κ.Α.

      Διαγραφή
  2. Αυτοί που καίγονται για την δημόσια υγεία σήμερα, είναι οι ίδιοι που ήταν υπερήφανοι επειδή έκλειναν δημόσια νοσοκομεία λόγω μνημονίων, για εξοικονόμηση χρημάτων (και την ουσιαστική θανάτωση πολιτών). Αυτοί που καίγονται για την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια σήμερα, είναι οι ίδιοι που έκλειναν αστυνομικά τμήματα λόγω μνημονίων, για εξοικονόμηση χρημάτων εγκαταλείποντας στην εγκληματικότητα (κυρίως των λαθραία εισερχόμενων "επενδυτών) και τον τρόμο τους πολίτες της χώρας. Πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι (συγχωρήστε με αν ξεχνώ κάποιες κατηγορίες) συντεταγμένοι στις εντολές της γερμανικής Ευρώπης έχουν ποδοπατήσει σχεδόν κάθε έννοια δικαίου υπέρ των εντολέων τους.
    Φεύγει μια χρονιά φόβου και έρχεται μία χρονιά τρόμου.
    Δύναμη εύχομαι σε όλους. Αυτά που θα ζήσουμε θα είναι ιστορικά πρωτοφανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν νομίζετε ότι με την άρνηση του εμβολιασμού κάνετε "επανάσταση" είστε μακρυά νυχτωμένοι. Αν δείτε ασθενή από κορονοϊό θα σας κοπεί το υφάκι.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]