Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος "γράφει ευλαβικά" τον Ακάρ


Ευθεία απάντηση στα περί αποστρατιωτικοποίησης

Επισκέψεις με νόημα που ναι μεν ήταν για ευχές λόγω των εορτών ωστόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη σε ακριτικές περιοχές, νησιά και νησίδες που φρουρούνται από στρατιωτικά τμήματα και που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σε ιδιαίτερα αυξημένη επιφυλακή.

Ωστόσο παρόλο της ύφεσης στην Ελληνο-τουρκική κρίση, σ αυτές τις περιοχές που είναι «καυτές» η επιφυλακή δεν έχει σταματήσει ποτέ!

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελοριζου χτυπά πάντα η καρδιά της Ελλάδας και οι εξελίξεις τρέχουν γύρο από εκεί με την Τουρκία πάντοτε να αξιώνει όχι μόνο την αποστρατιωτικοποίηση.

Την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη, σε νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στο Σύμπλεγμα Μεγίστης, όπου αντήλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της έλευσης του Νέου Έτους.

Συγκεκριμένα στην Κρήτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε τις επισκέψεις του με την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης και την 5η Ταξιαρχία Πεζικού.

Στην έδρα της Ταξιαρχίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με προσωπικό από το Επιτηρητικό Φυλάκιο Γαύδου, να ανταλλάξει ευχές με το υγειονομικό προσωπικό που στελεχώνει το Σταθμό Δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests), για την περιοχή των Χανίων, στο πλαίσιο της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινή προσπάθεια επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού.

Κατόπιν μετέβη στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα και ευχήθηκε στο πλήρωμα Υποβρυχίου και στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Ναυστάθμου, ενώ τελευταίος σταθμός της παραμονής του στην Κρήτη ήταν η Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Αεροδρόμιο Καρπάθου και το Επιτηρητικό Φυλάκιο Καλολίμνου όπου διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς και το υψηλό ηθικό του προσωπικού.

Την δεύτερη ημέρα της επισκέψεως του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη Ρόδο, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό του Στρατηγείου της 95 ΑΔΤΕ και να συναντηθεί με τον πρόεδρο Εθνοφυλάκων Ρόδου, κ. Ηλία Πάχο. Στη συνέχεια επισκέφθηκε για ευχές τον Ναυτικό Σταθμό. Ρόδου, την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΑΗΤΤΗΤΟΣ, που ναυλοχεί στον λιμένα Ρόδου αυτή την περίοδο κι έκλεισε την επίσκεψη του στο νησί επισκεπτόμενος το 6ο ΕΤΕΘ, στην Κάλαθο.

Τις μεταμεσημβρινές ώρες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έφθασε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Στρογγύλης, εν συνεχεία επισκέφθηκε την έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) ΜΕΓΙΣΤΗΣ, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σαμψάκος και κατόπιν επιβιβάσθηκε στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που αυτή την χρονική περίοδο ναυλοχεί στο Καστελόριζο. Η διήμερη περιοδεία για ανταλλαγή ευχών έκλεισε με την μετάβαση στη Ρω και την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό που στελεχώνει το επ’ αυτής εδρεύον Επιτηρητικό Φυλάκιο.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως του και της ανταλλαγής ευχών με το προσωπικό, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση της Μαχητικής Ικανότητας των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και την πιστή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, αλλά και το σύνολο του πλανήτη, ώστε το συντομότερο δυνατό να την ξεπεράσουμε.

Τέλος ευχήθηκε το 2021 να είναι έτος δημιουργικό σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο τονίζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν επιτυχώς όλες τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες και την νέα χρονιά.

HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]