Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Oruc Reis θα φύγει έχοντας «κουρελιάσει» τα κυριαρχικά μας δικαιώματα



Οι πολιτικοί μας αναφέρονται σε εθνική κυριαρχία στα έξι μίλια από τις ακτές μας, χωρίς να λένε για τα κυριαρχικά δικαιώματα που εκτείνονται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση πέρα από αυτές 

Στα έξι μίλια από τη νήσο Ρω θα φθάσει το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis με τη νέα παράνομη Navtex της Άγκυρας, η οποία παρατείνει την ερευνητική δραστηριότητα μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, με τα πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας σε ετοιμότητα να αναλάβουν δράση αμέσως μετά.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση «το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος Demre 2B συλλογής δεδομένων ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με την τελευταία Navtex θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου».

Η Τουρκία προχωρά σε μια συνεχή κλιμάκωση της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και επιδεικνύοντας την συνήθη θρασύδειλη τακτική της, επεκτείνει τις προκλήσεις της όσο η ανοχή της άλλης πλευράς της αφήνει περιθώρια.

Κάπως έτσι, αποδεικνύεται ότι ήταν μάλλον ατυχείς οι δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων που μιλούσαν για εθνική κυριαρχία στα έξι μίλια από τις ακτές μας, χωρίς να αναφέρονται στα κυριαρχικά δικαιώματα που εκτείνονται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση πέρα από αυτές και που η Τουρκία καταπατά και παραβιάζει χωρίς καμία ελληνική αντίδραση.

Newsbreak




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]