Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα σταθούμε ως αρωγός στο βουλγαρικό “hard rock” με τα Σκόπια στην ΕΕ;


Η εθνικώς επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή πορεία του κράτους των Σκοπίων. Οι πρόσφατες εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι χρήσιμο να βρούμε τρόπους απαγκίστρωσης από τη Συμφωνία συνολικά. Ειδικότερα, όμως, είναι ανάγκη να σταματήσουμε την οποιαδήποτε υποστήριξη προς τα ευρωπαϊκά σχέδια των βορείων γειτόνων μας. Υπάρχουν τρεις τουλάχιστον λόγοι που επιβάλλουν στη χώρα μας την υιοθέτηση μιας πιο σκληρής στάσης.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων

Πρώτον. Παρατηρούμε τη σκοπιανή αδιαλλαξία και τη συνέχιση της προπαγάνδας περί Μεγάλης Μακεδονίας, η οποία περιλαμβάνει και ελληνικά εδάφη. Τα σχολικά βιβλία των Σκοπίων δεν έχουν απαλείψει τις αναφορές που μάς ενοχλούν. Η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή για τα σχολικά βιβλία λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 με επτά επιστήμονες και διπλωμάτες από κάθε πλευρά. Παρά ταύτα δεν βλέπουμε καλή διάθεση εκ μέρους των Σκοπίων.

Μήπως πρέπει να λειτουργήσει ένα ελληνικό παρατηρητήριο που θα καταγράφει τις παραβιάσεις και τις κακοπροαίρετες ενέργειες των Σκοπιανών; Θυμίζω επίσης ότι διεκδικούν τους Έλληνες ιεραποστόλους του 9ου αιώνος Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο και τους διαπραγματεύονται με τη Βουλγαρία. Ως πότε θα μένουμε σιωπηροί στην αλλοίωση της Ιστορίας μας;

Δεύτερον. Υπάρχει η έντονη αντίθεση της Βουλγαρίας, χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι Βούλγαροι έχουν στείλει υπόμνημα προς τις 26 χώρες – μέλη της Ε.Ε. τον Αύγουστο του 2020 και αναλύουν τις επιφυλάξεις τους για την ευρωπαϊκή πορεία του κράτους των Σκοπίων. Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας», την οποία θεωρεί παρακλάδι της Βουλγαρικής. Επίσης η κυβέρνηση της Σόφιας, αλλά και η επιστημονική κοινότητα, δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη «μακεδονικής εθνότητας».

Δυστυχώς η Συμφωνία των Πρεσπών, παραβλέποντας την ιστορική αλήθεια, αναγνωρίζει γλώσσα, εθνότητα και ταυτότητα με την επωνυμία «μακεδονικός- μακεδονική». Η Βουλγαρία καταγγέλλει τις εθνικές και γλωσσικές παρεμβάσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο κατά τη δεκαετία του 1970.

Ίσως διαφωνούμε σε άλλα ιστορικά θέματα με τη Βουλγαρία – η οποία αρνείται να επιστρέψει τους θησαυρούς της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης Παγγαίου- αλλά στα συγκεκριμένα ζητήματα οι βουλγαρικές ανησυχίες και διαμαρτυρίες συγκλίνουν προς τις ελληνικές.

Αν η Βουλγαρία υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντά της με Βέτο ή με κάποιο άλλο εμπόδιο, εμείς τι θα κάνουμε: Θα υποστηρίξουμε ένα τεχνητό έθνος, το οποίο κατασκεύασαν η Κομμουνιστική Διεθνής και ο Τίτο εις βάρος της ελληνικής ιστορίας;

Τρίτο πρόβλημα είναι η παρουσία ακραίων ισλαμικών ομάδων σε όλη την Ευρώπη με καταγωγή από την αλβανική κοινότητα των Σκοπίων. Ενώ οι Αλβανοί της κυρίως Αλβανίας απομακρύνθηκαν αρκετά από τη θρησκεία τους λόγω του αθεϊστικού καθεστώτος, οι ομοεθνείς τους στην τότε ενιαία Γιουγκοσλαβία παρέμειναν θρησκεύοντες και τα τελευταία χρόνια παράγουν εστίες φονταμενταλιστών.

Μάς το θυμίζει δυστυχώς η δολοφονική επίθεση στη Βιέννη με 4 νεκρούς και 17 τραυματίες. Όπως ανακοίνωσε η Αυστριακή Αστυνομία ο δράστης ήταν ισλαμιστής από την αλβανική μειονότητα των Σκοπίων. Θα βοηθήσει η Ελλάδα μία εστία αναταραχής, όπως είναι το κράτος των Σκοπίων, να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αν υπήρχε μέχρι σήμερα τέτοια πρόθεση, πιστεύω ότι πρέπει να αναθεωρηθεί.

Ας προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντά μας και την ασφάλεια της Ευρώπης!

Παραπολιτικά

 

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]