Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κουρτς καλεί σε κοινό αγώνα κατά πολιτικού ισλάμ και ισλαμιστικής τρομοκρατίας



Τέσσερις ημέρες μετά τη φονική τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης, το βράδυ της Δευτέρας, με πέντε νεκρούς – ανάμεσα τους ο 20χρονος δράστης – και 23 τραυματίες, έκκληση για αποφασιστικότερο αγώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά του πολιτικού Ισλάμ απευθύνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναπαράγεται από αυστριακά μέσα ενημέρωσης, ο καγκελάριος τονίζει πως “η ΕΕ πρέπει να καταπολεμήσει ακόμη πιο αποφασιστικά το πολιτικό Ισλάμ, το οποίο αποτελεί τη βάση αυτής της τρομοκρατίας, όπως και την ισλαμιστική τρομοκρατία”.

“Πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια για το πόσο επικίνδυνη είναι η ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ για την ελευθερία μας και για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”, επισημαίνει και αναφέρει πως σε αυτό το ζήτημα βρίσκεται σε επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων και τους ηγέτες της ΕΕ.

Σημειώνοντας, ότι “τώρα θα πρέπει να εξαχθούν από κοινού τα σωστά συμπεράσματα σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”, ο Αυστριακός καγκελάριος διευκρινίζει ταυτόχρονα πως δεν επιτρέπεται να υπάρχουν γενικεύσεις, “επειδή δεν πρόκειται εδώ για διαμάχη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων ή μεταξύ Αυστριακών και μεταναστών”.

“Ο εχθρός μας, και αυτό πρέπει να ειπωθεί τελείως ξεκάθαρα, είναι οι εξτρεμιστές και οι τρομοκράτες. Απέναντι στους μισαλλόδοξους, ποτέ δεν επιτρέπεται να είμαστε ανεκτικοί”, τονίζει στη συνέντευξή του ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]