Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο θέτει ο Ακάρ


Εκ νέου θέμα «γκρίζων ζωνών» και αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου έθεσε με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προβαίνει σε ενέργειες σε νησιά «στα οποία με κανέναν τρόπο δεν έχει δοθεί η κυριαρχία τους».

Σύμφωνα με το Anatolu μιλώντας στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας ( ΤUSAS) γνωστοποίησε αρχικά ότι οι εργασίες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis συνεχίζονται κανονικά και μάλιστα, σημείωσε πως οι εν λόγω τεχνικές εργασίες «δεν είναι πρόκληση ούτε αυξάνουν την ένταση, όπως υποστηρίζει η Αθήνα», λέγοντας πως είναι ανήθικο να τις παρουσιάζουν με αυτόν τον τρόπο.

Ακολούθως, αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά σημείωσε ότι η Τουρκία «παραβλέπει τις κινήσεις και τις ενέργειες που κάνουν σε νησιά στα οποία με κανέναν τρόπο δεν έχει δοθεί η κυριαρχία τους στην Ελλάδα», προσθέτοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την ηθική και υποστήριξε εν συνεχεία ότι παρουσιάζουν ως πρόκληση τις τεχνικές και τις επιστημονικές εργασίες τις οποίες πραγματοποιεί η χώρα. «Αυτό δεν αρμόζει στη σχέση καλής γειτονίας», τόνισε.

Ο Ακάρ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και τόνισε πως «στην Κύπρο πρέπει να δουν και να αποδεχθούν την παρουσία των Τούρκων η οποία διαρκεί εδώ και πολλούς αιώνες. Πρέπει να τους δώσουν τα δικαιώματα τους. Στη ζήτημα της ισότητας και της κυριαρχίας πρέπει να αποδεχθούν της παρούσες συνθήκες».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]