Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες υδρογονανθράκων


Θα συνεχίσουμε τις έρευνες υδρογονανθράκων με το Oruc Reis, το Fatih και το Yavuz, δήλωσε σε σημερινή κομματική συγκέντρωση του AKP ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σαμψούντα.

Και ο Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ότι "θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις και με τη βοήθεια του Θεού το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό".

Επίσης, έβαλε στο στόχαστρό του όσους επιτίθενται στην τουρκική οικονομία σημειώνοντας πως "σε κάποιους τομείς μας έχουν επιβραδύνει, ενώ πριν κινούμασταν ταχύτατα για να πετύχουμε τους στόχους. Όμως με τη χάρη του Θεού δεν θα μπορέσουν να εκτρέψουν τη χώρα μας από το ευλογημένο μονοπάτι της".
Τέλος η "διπλωματία των σεισμών"

Η Τουρκία έδειξε ξανά το προκλητικό της πρόσωπο, λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σμύρνη αλλά και την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν, ανανεώνοντας την παράνομη Navtex για έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η νέα Navtex για το Oruc Reis αφορά έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και έχει διάρκεια μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο με την αντι-Navtex όσο και με το διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τις παράνομες και προκλητικές κινήσεις της γείτονος.

"Η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την παραβατική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει την προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex που εξέδωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά", σημειώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]