Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψάχνουν ΜΚΟ για κατασκοπεία!


Έδιναν στίγματα του ελληνικού στόλου στην Τουρκία 

Η αποκάλυψη ότι τέσσερις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Λέσβο και έφεραν παρανόμως στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες, εμπλέκονται και σε υποθέσεις κατασκοπείας, έχει ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» για την ύποπτη δράση τους στα ελληνικά νησιά.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατόν η άκρως σοβαρή αυτή υπόθεση, καθώς τα μέλη των ΜΚΟ δεν στόχευαν μόνο στην «διάσωση» των μεταναστών με το αζημίωτο φυσικά, αλλά εν μέσω της πιο σοβαρής κρίσεης των τελευταίων ετών με την Τουρκία, ήταν τα «αυτιά» και τα «μάτια» των Τούρκων στο Αιγαίο.

Παράλληλα, με την ανάκριση των 33 συλληφθέντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων Ευρωπαίοι πολίτες, έχουν αρχίσει σαρωτικοί οικονομικοί έλεγχοι στα βιβλία 50 ΜΚΟ (!) που διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δεν προέρχονται μόνο από την ΕΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Το έργο έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία και η Αρχή Διαφάνειας.

Η Κυβέρνηση προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της κατασκοπευτικής δράσης των εν λόγω οργανώσεων στην Ελλάδα, αναζητεί τις πηγές χρηματοδότησής τους. Ποια πρόσωπα και ποιοι διεθνείς οργανισμοί φέρνουν στην Ελλάδα μετανάστες από την Τουρκία, παρακάμπτοντας την νόμιμη οδό. Ποιοι πληρώνουν τους εκατοντάδες εργαζομένους να αλωνίζουν την θαλάσσια περιοχή μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών παραλιών και να δίδουν σε Τούρκους δουλέμπορους άκρως απόρρητα στοιχεία για την διάταξη του ελληνικού στόλου και των σκαφών του Λιμενικού στο Αιγαίο.

Οι έρευνες επικεντρώνονται και στην ταυτότητα των δραστών, καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι Γερμανοί. Οι κατάσκοποι που αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, ειδοποιούσαν τους Τούρκους λαθρέμπορους και με την σειρά τους το τουρκικό Λιμενικό, ποια διαδρομή να ακολουθήσουν. Με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση παρείχαν, μέσω κλειστών ομάδων και ειδικών εφαρμογών στο διαδίκτυο, άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες για την διαδρομή που έπρεπε να χαράξουν οι δουλέμποροι, τις συντεταγμένες των ελληνικών πλοίων, σε ποιες ακτές να καταπλεύσουν μέχρι και στοιχεία για την κατάσταση στην Μόρια!

Από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ προέκυψε ότι οι ΜΚΟ έκαναν εκτεταμένη χρήση συγκεκριμένης τηλεφωνικής εφαρμογής, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διασώσεων, με στόχο να δυσχεράνουν το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και να δώσουν προβάδισμα χρόνου στα τουρκικά σκάφη να εισέλθουν στα ελληνικά ύδατα! Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας οι ΜΚΟ δεν μπορούν καν να εμπλακούν σε κανένα στάδιο των επιχειρήσεων διασώσεων μεταναστών. Όμως, βάσει των έως τώρα στοιχείων, το παράνομο κύκλωμα των ΜΚΟ έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον 30 περιπτώσεις διακινήσεως και έχουν μεταφέρει στην Ελλάδα περισσότερους από 2.000 μετανάστες.

Η οδηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σαφής. Να βρεθούν ποιες χώρες στηρίζουν οικονομικά, μέσω παρανόμων καναλιών, τις ΜΚΟ, ποια πρόσωπα χρηματοδοτούν την παράνομη μεταφορά των μεταναστών και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη όλοι εκείνοι που ευθύνονται για την αποστολή των στιγμάτων του ελληνικού στόλου στις τουρκικές Αρχές.

Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε μήνυμα προς ΜΚΟ και ξένα δίκτυα ότι η ανεξέλεγκτη και παράνομη δράσις τους στην Ελλάδα φθάνει στο τέλος και θα «ξεσκονισθούν» όσες ευρίσκονται «εκτός πλαισίου νομιμότητας». Υπογράμμισε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας θωρακίζονται έναντι εγχειρημάτων κατασκοπίας και επιβουλής της εθνικής ασφάλειας». Όπως είπε, από τις παρακολουθήσεις των συνομιλιών, οι συλληφθέντες έδιναν στο σύνθημα σε δουλέμπορους και μετανάστες για το πότε περνούσαν οι βάρκες σε ελληνικά θαλάσσια ύδατα ώστε να ζητήσουν βοήθεια μέσω 112. Κατέστησε σαφές ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει τα όρια της νομιμότητας αλλά «και το πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας μέσα στο οποίο όφειλαν να κινηθούν οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, εγχώριες και διεθνείς». Υπήρξαν ΜΚΟ που σεβάστηκαν τις προδιαγραφές λειτουργίας αλλά υπήρξαν άλλες που συνέχισαν την παράνομη δράση τους.

«Με την τελευταία επιχείρηση που συνεργάστηκαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, το μήνυμα είναι σαφές: Τα σύνορα της Ελλάδος, τόσο στον Έβρο, όσο και στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου θωρακίζονται έναντι εγχειρημάτων κατασκοπείας και επιβουλής της εθνικής ασφάλειας από ΜΚΟ και ξένα δίκτυα Υπηρεσιών που “εργαλειοποιούν” το μεταναστευτικό. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και οι έλεγχοι (οικονομικοί και άλλοι) στις εκτός πλαισίου νομιμότητας ΜΚΟ θα κλιμακωθούν», είπε ο κ. Οικονόμου. Ο οικονομικός έλεγχος ωστόσο είναι αρκετά δύσκολος, αφού πολλές ΜΚΟ δεν έχουν ούτε καν ελληνικό ΑΦΜ και διαχειρίζονται κεφάλαια που χάνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών διαφόρων χωρών.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]