Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος τζιχαντιστής πίσω από δολοφονική επίθεση στην Ελβετία


Ο ύποπτος της δολοφονίας ενός Πορτογάλου πολίτη που σκοτώθηκε στο Morges της Ελβετίας το περασμένο Σάββατο, είναι ένας 26χρονος Τούρκος που εχει δεσμούς με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες.

Το περασμένο Σάββατο, ένας 29χρονος πορτογαλικής καταγωγής μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου την ώρα που έφευγε από ένα εστιατόριο με τους φίλους του. Η Ελβετική Κρατική Τηλεόραση (SRF), η οποία συσχέτισε τη δολοφονία με την ισλαμική κοινότητα, δήλωσε ότι ο 26χρονος ύποπτος για τη δολοφονία, έχει διπλή υπηκοότητα, Ελβετός και Τούρκος.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο 26χρονος ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή, ήταν κάποιος που παρακολουθείται από την αστυνομία του Canton Vaud από το 2017 λόγω των στενών δεσμών του με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες και ισλαμικούς κύκλους.


Επιπλέον, ο ύποπτος είναι προφανώς γνωστός ως εξέχων ριζοσπαστικός Ισλαμιστής στη Λωζάνη και συνελήφθη μετά τον εμπρησμό ενός πρατηρίου βενζίνης το 2019. Ωστόσο, ο γνωστός στην Ελβετική Υπηρεσία Πληροφοριών, αποφυλακίστηκε μετά από λίγο διάστημα.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ερευνούν εάν το περιστατικό ήταν τρομοκρατική επίθεση.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]