Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραμπ για Ερντογάν: Όσο πιο μοχθηρός είναι ο ηγέτης τόσο καλύτερα τα πάω μαζί του


Ο Τραμπ θαυμάζει Ερντογάν και Κιμ Γιονγκ Ουν

Ακόμα μια ηχογραφημένη συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ βλέπει το φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες πριν από την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου βιβλίου Rage, του Μπομπ Γούντγουορντ. Σε αυτή, ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα με… αυταρχικούς ηγέτες, όπως ο Ερντογάν.

«Τα πηγαίνω πολύ καλά με τον Ερντογάν, ακόμα και όταν δεν πρέπει, επειδή μου λένε όλοι ‘τι φρικτός άνθρωπος!’. Αλλά, ξέρεις, για μένα λειτουργεί καλά» ακούγεται να λέει ο Τραμπ, που στη συνέχεια συμπληρώνει:

«Όσο πιο σκληροί και πιο κακοί είναι οι ξένοι ηγέτες, τόσο καλύτερα τα πηγαίνω μαζί τους. Οι πιο εύκολοι είναι αυτοί που δεν συμπαθώ πολύ ή που δεν τα πηγαίνω καλά μαζί τους».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ μιλάει για τη σχέση του με τον Ερντογάν, ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά πολλές φορές ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του.


Εκτός από τον Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρόεδρος εκφράζεται θετικά για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και άλλους ηγέτες που έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απολυταρχικές συμπεριφορές.

Εν τω μεταξύ, τον γύρο του κόσμου κάνει στιγμιότυπο στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος σε τραπέζι συζήτησης στο Σακραμέντο για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ειρωνεύεται αξιωματούχο φυσικών πόρων της πολιτείας λέγοντας ότι «θα δροσίσει» και ότι «η επιστήμη δεν ξέρει». Η αντίδραση αυτή του Τραμπ στις φονικές πυρκαγιές που κατέγραψαν εκτάσεις ρεκόρ πριν από μερικές ημέρες έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]