Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνοτουρκικά: “Άμεσες στρατηγικές κινήσεις σε λίγο χρόνο”


Είναι γεγονός ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με την δική τους ατζέντα που ευθυγραμμίζεται πλήρως με εκείνην της γείτονος, λόγω των τεράστιων γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που διακυβεύονται και γι’ αυτό δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες.

Έχουμε ξαναγράψει για τα τεράστια αυτά συμφέροντα που δεν είναι άλλα από την ολοκλήρωση της πώλησης των Α/Φ F-35 και των Βλημάτων PATRIOT στην Τουρκία, την απαλλαγή της από τον εναγκαλισμό της Ρωσίας (Πυρηνικός Σταθμός Ακούγιου και S-400) και τέλος την συνδρομή της στην διοίκηση της ISAF στο Αφγανιστάν για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά και τις τεράστιες οικονομικές δοσοληψίες των χωρών της ΕΕ με προεξάρχουσες την Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία τόσον στον τομέα των εξοπλισμών όσο και σε καταναλωτικά αγαθά.

Επειδή όμως στο μεταξύ παρατηρούμε ότι η Τουρκία συνεχώς κλιμακώνει την ένταση με το ORUC REIS και τον υποστηρίζοντα Τουρκικό στόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και εμείς παρά τον διπλωματικό μαραθώνιο στον οποίο έχουμε επιδοθεί τελικά εισπράττουμε μόνον λεκτική υποστήριξη και όχι πρακτική, με εξαίρεση την Γαλλία, είναι καιρός να ασχοληθούμε και με το δυσμενέστερο σενάριο που είναι βέβαιο ότι έρχεται, ώστε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, εφ’ όλης της ύλης, για να εξασφαλίσουν την ησυχία τους και να ασχοληθούν με την Τουρκία αργότερα και όχι τώρα.


Δεν επιθυμούμε να παραστήσουμε τις Κασσάνδρες, αλλά τα πράγματα θα εξελιχθούν κατά το δυσμενέστερο σενάριο για εμάς δηλαδή:

1. Οι Σκληρές Οικονομικές Κυρώσεις που περιμένουμε από την ΕΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2020, βαφτίστηκαν ήδη Περιοριστικά Μέτρα, άρα μηδέν εις το πηλίκον.

2. Το ORUC REIS με τις συνεχείς NAVTEX, συνοδευόμενα από πολεμικά πλοία, θα πλησιάζει συνεχώς το σύμπλεγμα του Καστελορίζου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και δεν θα διστάσει να υπερβεί και τα 6 ναυτικά μίλια έστω και πρόσκαιρα, προκειμένου να μας αναγκάσει να χτυπήσουμε πρώτοι για να δικαιολογήσουν το BLAME GAME εναντίον μας.

3. Ο Τούρκος Πρόεδρος προετοιμάζεται για την σύνοδο του ΟΗΕ στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν την σύνοδο της ΕΕ, να επιχειρηματολογήσει μπροστά σε όλους τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού με Χάρτες της Γαλάζια Πατρίδας του, ώστε να δημιουργήσει εντυπώσεις στους ανυποψίαστους που δεν γνωρίζουν τις παραμέτρους του προβλήματος.

Θα ήταν χρησιμότατο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός να τον αντιμετωπίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, παραθέτοντας στοιχεία των συνεχών παραβιάσεων της Τουρκίας στην θάλασσα και στον αέρα.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο πειθαναγκασμός μας σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης από το ΝΑΤΟ, είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα ορισμένα δραστικά μέτρα όπως:

1. Άμεση υπογραφή Στρατηγικής Συμφωνίας με την Γαλλία με ρήτρα Στρατιωτικής Συνδρομής. Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο την δύναμή ισχύος των αντιπάλων της και τίποτε λιγότερο και έχει δείξει πόσο πολύ την ενοχλεί η προσέγγιση Ελλάδας Γαλλίας. Άμεση απόφαση πρόσκτησης ετοιμοπόλεμων πλοίων και των Όπλων τους από οπουδήποτε είναι άμεσα διαθέσιμα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και οιονεί διαγωνισμούς. Το ΠΝ ξέρει πολύ καλά ποιές απο τις προσφερόμενες πλατφόρμες με τα όπλα τους είναι αυτές που μπορούν ΣΗΜΕΡΑ να αντισταθμίσουν την κατάσταση.

2. Άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας, χωρίς να λαμβάνεται καθόλου υπόψη το CASUS BELLI της Τουρκίας, μετά από σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί όπως προαναφέραμε:

a. Στην κρίση που η ίδια έχει δημιουργήσει και έχει σχεδόν απομονωθεί από όλους τους γείτονές της, δεν θα τολμήσει να επιτεθεί και μάλιστα τώρα που προσπαθεί να εξαναγκάσει την Ελλάδα να φανεί σαν επιτιθέμενος. Αλλά και αν το κάνει θα είναι μία πολύ σύντομη κρίση που θα επιχειρηθεί άμεσα η κατάπαυσή της από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, γιατί διακυβεύεται η συμμαχία του ΝΑΤΟ και θα αποδειχθεί πράγματι ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν. Αν δε στην διένεξη αυτή εμπλακεί και η Γαλλία όπως πρέπει άμεσα να επιδιώξουμε με την Στρατηγική Συμφωνία μαζί της με ρήτρα Στρατιωτικής Συνδρομής, τότε οι οιεσδήποτε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας θα είναι οδυνηρές τόσον από ΗΠΑ όσον και από ΕΕ, ενώ εμείς θα έχουμε κατοχυρώσει το νόμιμο δικαίωμά μας των 12 ναυτικών μιλίων για την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που θα επακολουθήσει.

b. Θα έλθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ που θέλουν την ησυχία τους ο καθένας για τους δικούς του λόγους ( Αμερικανικές Εκλογές Νοεμβρίου 2020, εξάντληση της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ χωρίς ανυπέρβλητα προβλήματα και θανάσιμο πλήγμα του γοήτρου τους).

3. Για την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει, η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να θέσει τα ακόλουθα ζητήματα στον ΟΗΕ την 22 και 23 Σεπτεμβρίου:

a. Σεβασμός Διεθνούς Δικαίου (Συνθήκη Λωζάννης και Παρισίων) και Δικαίου της Θάλασσας.

b. Άμεση Διακοπή Βίας και Χρήσης Βίας προς γειτονικά Κράτη (Καταπάτηση του 40% της Κύπρου, επεμβάσεις σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη).

c. Διακοπή Συνεργασίας με Διεθνείς Τρομοκρατικές Οργανώσεις ISIS καια HAMAS.

d. Διάλυση/Απομάκρυνση Στρατιάς του Αιγαίου (ώστε να μπορεί να συζητηθεί η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου).

e. Άμεση επαναλειτουργία Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και σεβασμός του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

f. Άμεση Επαναφορά Αγίας Σοφίας, Μονής της Χώρας και όλων των άλλων μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Μουσεία.

g. Άμεση διακοπή προσφυγικών ροών προς Ελλάδα και ΕΕ μέσω Έβρου και νησιών Αιγαίου και απαρέγκλιτη τήρηση συμφωνίας με ΕΕ.

h. Αναγνώριση Γενοκτονίας των Ποντίων.

i. Άμεση και πλήρης αναστολή πογκρόμ κατά Ελληνικών πληθυσμών σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο.

4. Η απόδοση των ανωτέρω μέτρων είναι δυνατόν να λειτουργήσει επ’ ωφελεία των συμφερόντων μας, μόνον εφόσον γίνουν σύντονες κινήσεις για να αποφασισθούν και να εφαρμοσθούν, αρχής γενομένης από την ανακοίνωσή τους στην επικείμενη Σύνοδο του ΟΗΕ.

5. Κινητοποίηση και όλων των φιλικά διακείμενων Χωρών για ανάλογες ενέργειες στην ίδια Σύνοδο, ώστε να εμφανισθεί αβίαστα η Τουρκία ως Ταραξίας στην Περιοχή (Γαλλία, Αρμενία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ).

6. Έτσι ακόμη και αν υποχρεωθούμε σε διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης, θα έχουμε κατοχυρώσει τα 12 ναυτικά μίλια που είναι δικαίωμά μας και θα έχουμε μια πλούσια γκάμα θεμάτων για να πάμε σε Διεθνές Διαιτητικό Όργανο, αφού εν τω μεταξύ θα έχουμε φροντίσει να ισχυροποιήσουμε το οπλοστάσιό μας, ώστε να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και όχι να πάμε ΚΑΖΑΝ-ΚΑΖΑΝ να μοιράσουμε τα δικά μας.

7. Πρέπει λοιπόν να ποντάρουμε στην Γαλλία γιατί αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή και πριν τις Αμερικανικές εκλογές είναι ο μόνος δρόμος για να βρεθεί μια αξιοπρεπής λύση μέσω Διεθνούς Δικαστηρίου, γιατί η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί απροκάλυπτα και θα προσπαθήσει να μας εξωθήσει να την πλήξουμε πρώτοι εμείς, διότι, επειδή μπορεί και να βρεθεί αντιμέτωπη με την Γαλλία, θα είναι πολύ επιφυλακτική να μας

πλήξει πρώτη εκείνη. Έτσι τουλάχιστον θα εξασφαλίσουμε ότι θα διαπραγματευόμαστε έχοντας και τα δικά μας Όπλα στο Τραπέζι (SOFT και HARD POWER) και επειδή είναι βέβαιο ότι με τέτοιες απαιτήσεις σαν τις ανωτέρω δεν θα μπορέσει να συμφωνήσει η Τουρκία, θα πρέπει να οδηγηθούμε σε Διεθνή Διαιτησία.

* Ο Υποπτέραρχος (ΜΑ) ε.α. Δημήτριος Μ. Πετρίδης
-Μηχανολόγος Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών (1981)
-Αεροναυπηγός Μηχανικός US NAVAL Postgraduate School (1986)
-Εκπρόσωπος Ελλάδος στο Δ.Σ της NAMSA (νυν NSPA 2001-2004)
-Aviation Programme Manager NATO Support & Procurement Agency (NSPA 2009-2017)
-Μέλος: της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (ΑΑΚΕ),
του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ),
του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ),
του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)
της Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ε.Δ.
-Μέλος ΔΣ: της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ)
Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]