Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άθλιο σχέδιο ΗΠΑ-Γερμανίας για αποστρατικοποίηση των νησιών μας


Το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών κυριαρχεί, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών.

Κυριαρχεί, γιατί το έθεσε επιτακτικά ο Ταγίπ Ενρτογάν, μετά και τη συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Και δεν είναι μόνο αυτό, γιατί οι ΗΠΑ και Γερμανία δείχνουν να στηρίζουν την τουρκική απαράδεκτη θέση.

Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sozcu, αναφέρεται πως την πρόταση για την αποστρατικοποίηση των νησιών τη μετέφερε στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ. Να μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία είναι αυτή που προσπαθεί να μεσολαβήσει ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αποστρατικοποίηση και των δύο ακτών του Αιγαίου φέρεται ότι πρότεινε η Γερμανία σε Ελλάδα και Τουρκία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sozcu. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η Γερμανία, προκειμένου να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να αρχίσει ο διάλογος, φέρεται ότι πρότεινε στην Ελλάδα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και αντίστοιχα στην Τουρκία να καταργήσει τη Στρατιά του Αιγαίου, η οποία εγκαθιδρύθηκε στη Σμύρνη στις 20 Ιουλίου του 1975 ως απάντηση στη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Με αυτούς τους όρους και με αυτά τα δεδομένα θα πάμε στις διερευνητικές, μετά τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Από την ελληνική πλευρά επιμένουν πως το μόνο θέμα στο τραπέζι των διερευνητικών είναι η υφαλοκρηπίδα και ο καθορισμός των θαλάσσιων ζωνών και όχι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλά δεν πείθουν. Δεν πείθουν, γιατί, όπως κατήγγειλε και στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, η κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη όχι μόνο να συζητήσει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλά να το πράξει κιόλας.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο καταφτάνει στην Ελλάδα για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, από τον οποίο θα φιλοξενηθεί στα Χανιά, και με τον Yπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Να θυμίσουμε ότι παρά τις προσπάθειες διάψευσης από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το αίτημα της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Newsbreak




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η απάντηση και στους δύο ¨ειρηνοποιούς¨ είναι απλή και δύσκολη. Υπογραφή συμφώνου αμοιβαίας βοήθειας με τη Γαλλία, προμήθεια περαιτέρω γαλλικών οπλικών συστημάτων, (αεροσκάφη, πλοία, πυραυλικά συστήματα, κ.ά), περαιτέρω αύξηση του αμυντικού κονδυλίου με έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία, απαίτηση και όχι παράκληση κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης του θέματος της κατεχόμενης Κύπρου.Σε αντίθετη περίπτωση veto σε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια, τελωνειακή ένωση και όχι διάλογος με την τουρκία εάν δεν σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά. Η τουρκία καταλαβαίνει μόνο την ωμή ισχύ και δεν σέβεται καμία συνθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]