Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία μίσθωσε ένα από τα κορυφαία θαλάσσια γεωτρύπανα της Petronas


Νέες πληροφορίες για τις κινήσεις της Τουρκίας, όσο αφορά τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, έρχονται από την τουρκική πλευρά, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγφίπ Ερντογάν ότι θα συνεχίσει τις εξαγγελθείσες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Τουρκίας μίσθωσε ένα από τα πιο διάσημα τρυπάνια βαθέων υδάτων στον κόσμο από την Petronas της Μαλαισίας, σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Ενέργειας της χώρας. Η τουρκική εταιρεία TPAO διεξάγει παράνομες υποθαλάσσιες έρευνες, με στόχο να κάνει παράνομες γεωτρήσεις ώστε να εξασφαλίσει κυρίως για λογαριασμό της, μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου και τη Λιβύη.


"Είναι ένα από τα κορυφαία του κλάδου, στο οποίο κάποιος θα απευθυνθεί για εργασίες γεώτρησης βαθέων υδάτων", δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας, στο Straturka. Η πηγή ζήτησε να μην κατονομαστεί ανώνυμη λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Το νέο τρυπάνι έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για την τουρκική κρατική εταιρεία και αναμένεται να ενταχθεί στον υπόλοιπο στόλο της TPAO σύντομα. "Αυτή η κίνηση θα δείξει στον τομέα [των εξορύξεων φυσικού αερίου] ότι η Τουρκία εννοεί απόλυτα αυτά που λέει για την εξεύρεση φυσικών πόρων. Τύποι σαν αυτόν [σ.σ. εννοεί το πλοίο] δεν θα έρθουν για τίποτα λιγότερο από την πλήρη επιτυχία", είπε η πηγή.

Πέτρος Κράνιας
CapitalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]