Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνοτουρκικά: Κόκκινες γραμμές και άλλες αποχρώσεις


Γράφει ο Κωνσταντίνος Γιανναδάκης

Ακούγοντας προ ημερών τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι να λέει ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή της Τουρκίας η αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αναρωτήθηκα τι κρύβεται πίσω από αυτή τη φράση. Θυμήθηκα την απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο. Ποιος την είχε ζητήσει και γιατί την είχε ζητήσει; Στο απλοϊκό μυαλό μου ήρθε μια απάντηση: Αυτός που την ζήτησε είχε στο μυαλό του να αλλάξει το status quo της περιοχής και η Μεραρχία του ήταν εμπόδιο. Έφυγε η Μεραρχία πέτυχε ο σκοπός.

Κάποιος άλλος απόγονος του προηγούμενου προχωράει στην επόμενη φάση του σχεδίου δυτικότερα, στο Αιγαίο. Σου λέει, το σχέδιό μου είναι να φτάσω την γαλάζια πατρίδα μου στο μέσον του Αιγαίου, όμως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στέκονται εμπόδιο στις επιδιώξεις μου, βρίσκονται στην λάθος πλευρά της γεωγραφίας.

Τι θα κάνω για να τα κυριεύσω και να μην στέκονται εμπόδια στα σχέδιά μου;
Πρώτα θα τα γεμίσω λαθρομετανάστες ώστε να αλλοιώσω την δημογραφία τους.
Μετά θα απαιτήσω την αποστρατικοποίησή τους ώστε να είναι ανυπεράσπιστα και μετά, αφού έχω δημιουργήσει έναν ισχυρό στόλο αλλάζοντας την ισορροπία ισχύος στο Αιγαίο, θα δημιουργήσω ένα ναυτικό αποκλεισμό και θα επιβάλλω τα τετελεσμένα: Τα νέα σύνορα είναι στο μέσον του Αιγαίου και εσείς απλώς μπορείτε να ζείτε εντός της υφαλοκρηπίδος μου, με κυριαρχία αρχικώς μέχρι τα έξι ναυτικά μίλια (αρχικώς, γιατί μετά υπάρχει και το παράδειγμα της Ίμβρου).

Κύριοι αυτός είναι ο Τούρκος, όταν δεν μπορεί να πάρει εύκολα με το σπαθί ότι ζητάει σε απειλεί ότι θα το χρησιμοποιήσει και σου λέει: Έλα να καθίσουμε να συζητήσουμε να σου επιβάλλω τι θα μου δώσεις. Και έρχονται οι «σύμμαχοι» και μας λένε: Μην έχετε μαξιμαλιστικές θέσεις, μην είστε μαναχοφάιδες, έχουν και αυτοί δικαιώματα, καθίστε να τα βρείτε.


Ας τους δείξουμε λοιπόν ποιες είναι οι μαξιμαλιστικές μας θέσεις και ας πάμε στο διάλογο με αυτή την ατζέντα:

1. Απόσυρση των εποίκων και των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και των τουρκικών γεωτρητικών σκαφών από την κυπριακή ΑΟΖ και συμφωνία για ενιαία Κύπρο χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με Ελληνοκύπριο πρόεδρο και Τουρκοκύπριο αντιπρόεδρο.

2. Οριοθέτηση ΑΟΖ με βάση τη μέση γραμμή, σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας.

3. Διάλυση της στρατιάς του Αιγαίου διότι η Τουρκία δεν υφίσταται απειλή, επομένως δεν έχει λόγο ύπαρξης.

4. Επαναφορά του αυτοδιοίκητου για την Ίμβρο και την Τένεδο βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης.

5. Επιστροφή στην Ελλάδα των νησιών Δασκαλειό, Λιος, Καλαμόπουλο, Γιαλονήσι, Πύργος, Αδιάβατος, Ουλιά και Κάλαμος, του συμπλέγματος των Μοσχονησίων, καθότι ευρίσκονται πέραν του ορίου των τριών ναυτικών μιλίων, όριο που ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης ( Η συνθήκη ορίζει ότι όσα νησιά ευρίσκονται μέχρι και τρία ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας ανήκουν στην Τουρκία και όσα νησιά ευρίσκονται πέραν των τριών ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Τουρκιας ανήκουν στην Ελλάδα).

6. Οι Λαγούσες νήσοι ευρίσκονται πέραν των τριών ναυτικών μιλίων και η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αναφέρει τίποτα γι’ αυτές. Επομένως ανήκουν στην Ελλάδα.

7. Τα νησιά της θάλασσας του Μαρμαρά δεν αναφέρεται στην Συνθήκη της Λωζάνης σε ποιόν ανήκουν, επομένως είναι γκρίζα ζώνη για την Ελλάδα.

8. Η Συνθήκη της Λωζάνης προέβλεπε να παραμείνει «επ αμοιβαιοτήτι προς τους Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης». Οι Τούρκοι βάσει σχεδίου ξερίζωσαν τον ελληνισμό της Πόλης από την πατρογονική του εστία, επομένως βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας που λέει και η Συνθήκη της Λωζάνης, όλοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης που νοιώθουν ότι είναι Τούρκοι καθώς και το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής καλούνται εντός μηνός να εγκαταλείψουν το ελληνικό έδαφος.

9. Όλοι οι λαθρομετανάστες που εισέβαλαν τα τελευταία χρόνια από το έδαφος της Τουρκίας στο ελληνικό έδαφος θα επαναπροωθηθούν στο τουρκικό έδαφος.

10. Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με αυτές τις κόκκινες γραμμές να ενημερώσουμε «συμμάχους» και Τούρκους ότι θα πάμε σε διάλογο να δεις για πότε οι «σύμμαχοι» μαζεύουν τα περί μαξιμαλιστικών θέσεων της Ελλάδος και για πότε οι κόκκινες γραμμές των Τούρκων για αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου γίνονται «ροζουλί» γραμμές.

Militaire



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]