Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αρρωστημένες καταστάσεις…


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Την 24η Ιουλίου 2020 έκπληκτη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολούθησε τον αρχηγό του σύγχρονου τουρκικού κράτους, ο οποίος δηλώνει σε κάθε αφορμή «πιστός μουσουλμάνος», να αγνοεί περισσότερα από 85.000 τζαμιάπου λειτουργούν μέσα στην Τουρκία, να προσέρχεται στον παγκόσμια διάσημο χριστιανικό ναό, τον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, να γονατίζει κάτω από την σκιά των ψηφιδωτών του Χριστού και της Παναγίας που φιλοτεχνήθηκαν 1.660 χρόνια νωρίτερα και να προσεύχεται. Ταυτόχρονα να δηλώνει περιχαρής πως είναι ο «κατακτητής» της χριστιανικής εκκλησίας επειδή άλλαξε την πινακίδα που υπήρχε έξω από τον ιερό χώρο και έβαλε μια καινούργια με την λέξη «τζαμί»!

Σίγουρα πρόκειται για αρρωστημένες καταστάσεις που απευθύνονται στο ίδιο επίπεδο αμόρφωτων ανθρώπων σε ολόκληρη την ανατολή και την Ασία, στο ίδιο πνευματικό επίπεδο πεινασμένων για αρπαγή τζιχαντιστών χωρίς ιερό και όσιο – όπως ακριβώς ο σημερινός αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Η ημερομηνία του πολιτιστικού βανδαλισμού συμπίπτει με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και την εισβολή στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμβολίζοντας την «δύναμη του ισχυρότερου», όπως ακριβώς επιχείρησαν να την επιβάλλουν ογδόντα περίπου χρόνια νωρίτερα οι Χίτλερ και Μουσολίνι, βυθίζοντας την ανθρωπότητα στο αίμα και στην δυστυχία, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο σε ένα φρικτό θάνατο και στην μαύρη βίβλο της παγκόσμιας ιστορίας.

Αλήθεια, θα μπορούσε κανείς να φανταστεί μέσα στον εικοστό πρώτο αιώνα τον αρχηγό ενός ελληνικού, εβραϊκού, αραβικού, ασιατικού ή αφρικανικού κράτους να μπαίνει σε ένα παγκόσμια γνωστό ιερό χώρο μιας άλλης θρησκείας, ένα χώρο που έχει χαρακτηριστεί εδώ και πολλές δεκαετίες σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και να παριστάνει τον «κατακτητή» με κακόγουστες τηλεοπτικές φιέστες, τρομοκρατημένους κομπάρσους και επίδειξη κοφτερών σπαθιών;


Σίγουρα πρόκειται για αρρωστημένες καταστάσεις που εγκυμονούν θανάσιμους κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής μας.

Μέσα στην ίδια την Τουρκία, αλλά και έξω από αυτήν όπου βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκων οι οποίοι δραπέτευσαν για να σωθούν από την «Δημοκρατία» των φανατικών τζιχαντιστών η οποία εδραιώθηκε μέσα στην χώρα τους, έκπληκτοι και τρομοκρατημένοι πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, διανοούμενοι αλλά και κάθε μορφωμένος Τούρκος, βλέπουν με τρόμο ένα άξεστο, ανιστόρητο και αγράμματο ηγέτη να παριστάνει τον «χαλίφη», τον «κατακτητή», την «υπερδύναμη», οδηγώντας με βεβαιότητα και με εντεινόμενη ταχύτητα την Τουρκία προς τα βράχια.

Από την εποχή ακόμα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου κατά την διάρκεια του οποίου η Τουρκία υπήρξε ο «επιτήδειος ουδέτερος», παζαρεύοντας συνεχώς τα ανταλλάγματα που θα εξασφάλιζε σε περίπτωση που έμπαινε στον πόλεμο στο πλευρό του ενός ή του άλλου αντιμαχόμενου, η Τουρκία κατάφερνε να εξασφαλίζει, από Δύση και Ανατολή, τα μέγιστα των «ανταλλαγμάτων» αξιοποιώντας στο πολλαπλάσιο την όποια γεωπολιτική της αξία.

Όλα αυτά μέχρι την εδραίωση στην εξουσία του Ρ.Τ. Ερντογάν η οποία επιτεύχθηκε με φυλακίσεις, διώξεις, στραγγαλισμό ατομικών δικαιωμάτων, παγκόσμιο ρεκόρ σε φυλακίσεις δημοσιογράφων, ασφυκτικό έλεγχο δικαιοσύνης, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στρατού και σωμάτων ασφαλείας.

Πέρα όμως από όλα αυτά, υπάρχουν και οι επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις για νεκρανάσταση νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας σε ξένα εδάφη και ευρύτατες «σφαίρες επιρροής». Το τίμημα όμως των πολιτικών αυτών είναι το αναμφισβήτητο γεγονός ότι από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, η Τουρκική Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ, μα ποτέ τόσο διπλωματικά απομονωμένη, όσο βρίσκεται σήμερα. Η οικονομία της αιμορραγεί από κολοσσιαίες για το μέγεθος της τουρκικής οικονομίας στρατιωτικές δαπάνες. Ο ανθός της τουρκικής νεολαίας θυσιάζεται στις διάφορες «κατακτήσεις» που δεν αποτελούν παρά Νέο-οθωμανικά παλάτια στην άμμο.

Ο θεωρητικός του «Στρατηγικού Βάθους» και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου διακήρυσσε «μηδενικά προβλήματα» με όλους τους γείτονες της Τουρκίας σαν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προώθησης των στόχων των παντουρκιστών* (Κεμαλικών** και Ισλαμιστών***).

Η σημερινή όμως Τουρκία των φανατικών τζιχαντιστών του Ρ. Τ. Ερντογάν διακρίνεται για το πλήθος των προβλημάτων που δημιουργεί σε όλους σχεδόντους γείτονές της:

· Διακηρύσσει «επέμβαση» εναντίον της Αρμενίας και «υποστήριξη» του Αζερμπαϊτζάν, διαβεβαιώνοντας τους πάντες, δια του Ρ.Τ. Ερντογάν αυτοπροσώπως, πως «Η Αρμενία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση (Δηλώσεις 14/7/2020).

· Εισβάλλει στο Ιράκ και στην Συρία, επικαλούμενη το διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα αυτοάμυνας, το οποίο όμως αρνείται στην Ελλάδα όταν οχυρώνει τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου απέναντι στην τουρκική στρατιά που βρίσκεται έτοιμη για δράση στα Μικρασιατικά παράλια,

· Εισβάλλει στην Λιβύη επικαλούμενη την «νομιμότητα» της κυβέρνησης Αλ Σάρατζ η οποία όμως έληξε από το έτος 2017, αλλά αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ένα πλήρες κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρισμένο από εκατοντάδες χώρες του κόσμου,

· Εισβάλλει στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη για πραγματοποίηση δήθεν «ερευνών», στην ουσία όμως για να δημιουργήσει τετελεσμένα σε ξένα χωράφια, άσχετα αν καταφέρνει να κάνει μόνο … μια τρύπα στο νερό!

· Απειλεί την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες αραβικές χώρες με το κίνημα των «Αδελφών Μουσουλμάνων» το οποίο οργανώνει, ελέγχει και καθοδηγεί συνεχώς,

· Απειλεί το Ισραήλ χρησιμοποιώντας σαν «όργανο» το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και διακηρύσσοντας με εμπρηστικούς λόγους την «απελευθέρωση» του τρίτου ιερότερου χώρου του Ισλάμ, το τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ.

· Εκδίδει ΝΟΤΑΜ μέσα σε Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνηγια «έρευνες» με την συνοδεία πολεμικών πλοίων, παραβιάζει καθημερινά τον Ελληνικό εναέριο χώρο, πραγματοποιεί πτήσεις στρατιωτικών αεροπλάνων πάνω από δεκάδες ελληνικά νησιά, τον Έβρο, το Αιγαίο πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο.

· Ισχυρίζεται ότι το θέμα του χριστιανικού ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας, αλλά δεν διστάζει να αναμιγνύεται με προκλητικό τρόπο σε εσωτερικά θέματα καμιά … δεκαριά άλλων χωρών!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Όπως γράφει στο τέλους του άρθρου του «Το τεστ πολιτισμού της Τουρκίας» (13 Ιουλίου 2020, ahvalnews.com) ο Τούρκος καθηγητής Taner Akcam «Στο τέλος, ο πολιτισμός θα θριαμβεύσει. Αλλά όσοι αντιτάχτηκαν ίσως όχι…».

Ο Τούρκος καθηγητής, ο οποίος δεν διδάσκει βέβαια στην Τουρκία αλλά στο Πανεπιστήμιο Clark των Η.Π.Α., καλεί τους συμπατριώτες του σε ένα πόλεμο του πολισμού εναντίον του άξονα Ερντογάν – Μπαχτσελή – Περιντσέκ που συμβολίζει την τουρκική καταστροφικότητα και τον βανδαλισμό.

Οι παραστάσεις μουσουλμανικής λειτουργίας μέσα σε ένα χριστιανικό ναό που έχει ανακηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, οι φαντασιώσεις νεκρανάστασης οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα στον εικοστό πρώτο αιώνα, οι απροκάλυπτες επιθέσεις εναντίον ξένων χωρών με διάφορα προσχήματα, σίγουρα αποτελούν αρρωστημένες καταστάσειςφανατισμένων ανθρώπων που ζούνε μέσα σε επικίνδυνες ψευδαισθήσεις.

Μια από αυτές είναι και ο χριστιανικός Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ο οποίος υπήρξε, είναι και θα παραμείνει εσαεί η εστία του παγκόσμιου χριστιανισμού, όσες ταμπέλες και να αλλάξουν έξω από τον ιερό χώρο, άξεστοι, ανιστόρητοι ή φανατισμένοι τζιχαντιστές.

Σαν άνθρωπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τουρκία, σαν άνθρωπος που παρακολουθεί την Τουρκία εδώ και μισό περίπου αιώνα, δεν διατηρώ καμιά αμφιβολία πως η σημερινή Τουρκία των φανατικών τζιχαντιστών του Ρ. Τ. Ερντογάν, αποτελεί ένα φανταχτερό και θορυβούντα γίγαντα με γυάλινα πόδια.

Η τραγική πορεία που έχει πάρει προς τα βράχια δεν φαίνεται αναστρέψιμη…

*** Ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών των Ισλαμιστών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ΕλληνικάΑγγλικάΤουρκικά
**Ανοικτή επιστολή προς τον ηγέτη των Κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλινσντάρογλου σε ΕλληνικάΑγγλικάΤουρκικά
Παντουρκισμός και τουρκική πολιτική απέναντι στον ελληνισμό περιγράφονται στο διαχρονικό, αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» που είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν τόσο στην 5η Ελληνική έκδοση (2020) όσο και στην 3η Αγγλική έκδοση (2019) από την Βιβλιοθήκη του International Hellenic Association. Η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση του 2020 περιλαμβάνει επικαιροποιημένη βιβλιογραφία εκατοντάδων πηγών σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά βιβλία.
INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]