Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Η Τουρκία εξαπολύει επίθεση στα βόρεια της χώρας


Αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε σημαντική αύξηση στον αριθμό Τούρκων στρατιωτών και των σύμμαχων τους στην περιοχή της Al-Hasakah, καθώς συνεχίζουν τις επιθέσεις τους τόσο στον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) όσο και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με αναφορές του Συριακού Αραβικού Στρατού, ο τουρκικός στρατός μαζί με τις συμμαχικές του δυνάμεις έχουν μεταφέρει μεγάλο αριθμό δυνάμεων στο μέτωπο του Abu Rasin, εν μέσω νέων επιθέσεων κατά των θέσεων του στρατού της Συρίας και των στρατευμάτων SDF στην ευρύτερη περιοχή της Al-Hasakah.

Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την περιοχή, με έντονους βομβαρδισμούς, χτυπώντας -ανάμεσα στα άλλα- και κατοικημένες περιοχές.


Ως απάντηση στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού, ο Συριακός Στρατός και το SDF ενισχύουν τις θέσεις τους στο μέτωπο του Abu Rasin και Tal Tamr. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αναφορές, ο Συριακός στρατός και το SDF δεν έχουν απαντήσει με κάποια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις, καθώς αποφεύγουν να παραβιάσουν το καθεστώς εκεχειρίας το οποίο βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.

Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2019, o Τουρκικός στρατός θέλει πάση θυσία να απομακρύνει τις δυνάμεις του SDF από τα βόρεια και δυτικά της περιοχής Al-Hasakah.

Οι ισχυρισμοί της Άγκυρας για την παρουσία τρομοκρατών στη βόρεια Συρία, έχει να κάνει με τις Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), μια ομάδα που το καθεστώς της Τουρκίας θεωρεί ως παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Είναι το βασικό επιχείρημα της Τουρκίας με το οποίο ξεκίνησε τις εισβολές και στο βόρειο Ιράκ, ενέργειες τις οποίες η κυβέρνηση της Βαγδάτης καταδικάζει, ζητώντας από την Άγκυρα να αποσύρει τις δυνάμεις της από το έδαφος της χώρας.

OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]