Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα «απορρίπτει» τις επικρίσεις ΗΠΑ για τη συνάντηση Ερντογάν-Χαμάς


Η Τουρκία «απορρίπτει πλήρως» ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία η Ουάσινγκτον εξέφρασε την αντίθεσή της για την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και δύο ηγετικών στελεχών της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε: «Κηρύσσοντας τρομοκράτη τον νόμιμο εκπρόσωπο της Χαμάς, η οποία ανήλθε στην εξουσία κερδίζοντας τις δημοκρατικές εκλογές στη Γάζα και είναι μια σημαντική πραγματικότητα στην περιοχή, δεν συμβάλλει διόλου στις προσπάθειες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Τουρκία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν την επιρροή τους στην περιοχή αυτή για μια «ισορροπημένη πολιτική», που θα βοηθήσει στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης αντί να «εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει νωρίτερα χθες ότι οι δύο αξιωματούχοι της Χαμάς χαρακτηρίζονται συγκεκριμένα παγκόσμιοι τρομοκράτες και οι ΗΠΑ ζητούν πληροφορίες για τον έναν εξ αυτών σε σχέση με την εμπλοκή σε πολυάριθμες επιθέσεις, αεροπειρατείες, απαγωγές. Πρόσθεσε ότι οι επαφές αυτές του προέδρου Ερντογάν «συμβάλλουν μόνο στην απομόνωση» της Τουρκίας.


Οπως ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπ. Εξωτερικών: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν έντονες ενστάσεις για το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν υποδέχτηκε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς είναι χαρακτηρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και αμφότεροι οι αξιωματούχοι που υποδέχτηκε ο πρόεδρος Ερντογάν είναι Ειδικά Χαρακτηρισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες. Το Πρόγραμμα Ανταμοιβές για τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ επιζητά πληροφορίες για ένα από αυτά τα πρόσωπα, για την ανάμειξή του σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, πράξεις πειρατείας και απαγωγές.

Η συνεχής προσέγγιση του προέδρου Ερντογάν σε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση μόνον απομονώνει την Τουρκία από τη Διεθνή Κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του Παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που εξαπολύονται από τη Γάζα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο πρόεδρος Ερντογάν υποδέχτηκε ηγέτες της Χαμάς στην Τουρκία το τρέχον έτος, η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]