Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιχειρεί νέα Ίμια ο Ερντογάν;


Η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα έρευνας και διάσωσης μεταξύ Καρπάθου και Χάλκης

Ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης, με την Τουρκία να παρενοχλεί συστηματικά τις ελληνικές προσπάθειες, ακόμη και με χρήση φωτεινών δεσμίδων λέιζερ που παρενοχλούν τα ελληνικά πληρώματα με κίνδυνο να προκληθεί δυστύχημα.

Στους παλαιότερους θυμίζει το νέο περιστατικό την υπόθεση των Ιμίων.

Τα Ε/Π SAR που κάνουν περισυλλογή των ναυαγών παρενοχλούνται από Τουρκικές SG με LASER κατά τη διάρκεια της περισυλλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για παρακώλυση διάσωσης ναυαγών με επίσημη διαμαρτυρία στο eurocontrol.

Λόγω της συγκέντρωσης πολλών πολεμικών πλοίων Ελλάδας και Τουρκίας, παρατηρείται ότι για άλλη μια φορά η Άγκυρα επιχειρεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου προσπαθούν να διασώσουν ναυαγούς τους οποίους τους δίνουν στη συνέχεια σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.


Δεν είναι λίγοι οι ναυαγοί που έχει περισυλλέξει ελληνική πυραυλάκατος που βρίσκεται επί τόπου και συνδράμει στις προσπάθειες ου Λιμενικού.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΣΕΔ και στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε (05) παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι ενενήντα δύο (92) αλλοδαποί. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν άνεμοι εντάσεως 4-5 BF.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα Ε/Π SAR που κάνουν περισυλλογή των ναυαγών ΒΔ Καρπάθου παρενοχλούνται από Τουρκικές SG με LASER κατά τη διάρκεια της περισυλλογής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]