Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι παράγουν και πετούν λάσπη


Καθημερινά, από νωρίς το πρωί, είτε ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν είτε οι υποτακτικοί του μπαίνουν στο… μεροκάματο κατά της Ελλάδας.

Αποκλειστική τους μέριμνα είναι να κάνουν έωλες δηλώσεις είτε για το μεγαλείο της Τουρκίας είτε -συνηθέστερα- κατά της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι επιδιώκουν τον διάλογο, παράγουν και πετούν τόνους λάσπης αποδεικνύοντας ότι για την Τουρκίας ο διάλογος είναι μια λέξη κενή περιεχομένου. Δεν τον επιθυμούν καθώς τότε αφενός πρέπει να αποστούν από τις ανιστόρητες και μαξιμαλιστικές τους θέσεις και αφετέρου δεν θα έχουν υλικό λαϊκίστικης προπαγάνδας προκειμένου να κατευνάσουν τη δυσαρέσκεια που φουντώνει εντός της Τουρκίας κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης που επιδεινώνεται.

Και επειδή δεν φτάνουν τα τρικ όπως αυτό με τις ανακοινώσεις για τα γιγαντιαία κοιτάσματα στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς δεν φαίνεται να πείθουν κανέναν τελικά οι δηλώσεις κατά της Ελλάδας συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό.

Πρώτος ξεκίνησε σήμερα Τρίτη, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν. Μέσα από συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ” εξαπολύει μύδρους κατά της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η Αθήνα υπονόμευσε όλη τη διαδικασία διαλόγου για τα ελληνοτουρκικά, ενώ άφησε αιχμές και για τη στάση της ΕΕ.


Σημείο αιχμής για τον κ. Καλίν η υπογραφή της συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, που υπέγραψε η Ελλάδα με την Αίγυπτο.

«Από εκείνο το σημείο τέθηκε σοβαρό ζήτημα εμπιστοσύνης… Με τη στάση που τήρησε η Ελλάδα, μπήκαμε πλέον σε νέα περίοδο. Μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για ΑΟΖ δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην έχει συμβεί κάτι» σημείωσε σε συνέντευξή του στην τουρκική «Hurriyet», υπογραμμίζοντας ότι ξεχωριστό λόγο και ρόλο σε όσα συμβαίνουν έχει η Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας επανέλαβε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ σημείωσε ότι «η εργαλειοποίηση της ΕΕ από την Ελλάδα εναντίον μας είναι λάθος στρατηγική» και «καταδικασμένη να αποτύχει».

“Από καιρό σε καιρό, βλέπουμε ότι η Ελλάδα αυξάνει επίμονα τις μινιμαλιστικές απαιτήσεις της στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου. Πρέπει να τα εγκαταλείψουν έτσι ώστε τόσο το πολιτικό κλίμα όσο και οι συνθήκες να καταστούν κατάλληλες για να ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις. Καταπατούν έναν χάρτη που ονομάζεται χάρτης της Σεβίλλης. Απορρίπτουμε αυτόν τον χάρτη από την αρχή. Αυτός ο χάρτης δεν έχει δεσμευτικό, νομικό καθεστώς ή πραγματικότητα, βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια διαίρεση που λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της ελληνικής πλευράς.

Θέλουμε το Αιγαίο και η Μεσόγειος να είναι μια θάλασσα ειρήνης. Θέλουμε οι πόροι από εκεί να διατίθενται σε όλους. Λέγοντας αυτό, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν ξανά διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, απάντησε ότι “(Είναι δυνατή η νέα διαπραγμάτευση με την Ελλάδα) Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Το ντουέτο μπορεί να είναι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν έχουμε κανένα μάτι σε κανέναν, στο νόμο, αλλά δεν αφήνουμε κανέναν να τρώει τα δικαιώματά μας. ”

Το… μυστρί έπιασε ο Ντονμέζ

Λίγο αργότερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο πήρε το… μυστρί.

«Τα γεωτρύπανά μας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους όπως έχει σχεδιαστεί. Η υπόθεσή μας είναι ισχυρή με βάση το διεθνές δίκαιο”, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός και εξαπέλυσε επίθεση στην Αθήνα, λέγοντας πως “η Ελλάδα συνωμοτεί με συγκεκριμένες χώρες για να φανεί σωστή, γιατί στερείται αξιοπιστίας».

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]