Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η Ελλάδα θα ευθύνεται για ό,τι προκύψει


"Η Ελλάδα οδηγείται στο χάος"
«Δεν υφίσταται», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κληθείς να σχολιάσει τη νέα αντι-NAVTEX της Ελλάδας

Δηλώσεις έκανε στη σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησής του, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη νέα αντι-NAVTEX της Ελλάδας, η οποία όπως είπε «δεν υφίσταται».

Συνεχίζοντας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τούρκος Πρόεδρος σχολίασε πως «η Ελλάδα ανακοίνωσε τη δική της NAVTEX χωρίς να έχει το δικαίωμα και με τρόπο κακομαθημένο. Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες ανακοινώσεις. Για οτιδήποτε προκύψει στην περιοχή αυτός που θα ευθύνεται και θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά θα είναι η Ελλάδα».


Στρέφοντας τα πυρά του έμμεσα και εναντίον της Γαλλίας και άλλων χωρών που πήραν θέση υπέρ της Ελλάδας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τουρκικό στόλο, δεν θα εμφανιστούν αύριο». «Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα βήματα που κάνει με το Oruc Reis» σχολίασε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει πως ως χώρα «με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στο Αιγαίο, κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντά μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. «Βρήκαμε το μεγαλύτερο απόθεμα της χώρας μας στην ένατη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχουν ισχυρά ευρήματα ότι τα κοιτάσματα είναι ο πρώτος θεμέλιος ενός πολύ μεγαλύτερου πόρου, ελπίζω ότι αυτό επαληθευτεί. Ελπίζουμε να λάβουμε παρόμοια νέα και στη Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακόμη υποστήριξε πως η Τουρκία έχει δαπανήσει πολλά, εδώ και χρόνια, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της στον ενεργειακό τομέα και συνέχισε: «Έχουμε αφήσει την πιο δύσκολη περίοδο πίσω μας, είναι καιρός να δρέψουμε τους κόπους μας».

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε κατά της Ε.Ε. λέγοντας ότι «δεν ήταν ποτέ ειλικρινής μαζί μας. Υποστηρίζουν τους τρομοκράτες ενάντια στη χώρα μας. Το FETO εισέρχεται από την Ελλάδα, τα μέλη του PKK το ίδιο. Τους δίνουν άσυλο στη Γερμανία. Άλλοι πηγαίνουν στη Γαλλία και τους φιλοξενούν. Είναι αυτό φιλία; Όταν καθόμαστε μόνοι μαζί τους, το αρνούνται. Δεν σέβονται ούτε υποστηρίζουν το έθνος που τολμά να θυσιάσει τη ζωή του για την ανεξαρτησία και το μέλλον αυτής της χώρας. Η υποκριτική στάση που επιδεικνύεται απέναντι στην Τουρκία προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρίως. Κανείς στον κόσμο δεν θεωρεί πια αυτήν την Ενωση ως ένωση αξιών. Βλέπουμε την Ε.Ε. όχι ως Ένωση αλλά ως μια ομάδα κρατών που κατευθύνουν άλλους».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]