Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κέντρα μεταναστών σε Σάμο, Λέρο και Κω με ευρωπαϊκό χρήμα…


Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εκταμίευση 130 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των τριών κλειστών ελεγχόμενων κέντρων στη Σάμο, τη Λέρο και την Κω. Η έγκριση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης έγινε έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της προς το υπουργείο «χαιρετίζει τις προσπάθειες που κατέβαλε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κατάστασης στην Ελλάδα και αναγνωρίζει πλήρως την επείγουσα ανάγκη αυτής της οικονομικής υποστήριξης».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο». Σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις έχουν αναρτηθεί στο σάιτ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απο δουλεμα αλλο τιποτα!

    https://www.ksipnistere.com/2020/08/blog-post_11.html

    "ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ... Ή μας νοικιάζεται τα χωράφια σας να τα δώσουμε στους μετανάστες Ή ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΤΑΞΟΥΜΕ...!!!"

    Το πρώτο βήμα για τη μετατροπή της Λέσβου σε αποικία και την οριστική απώλεια της ελληνικής κυριαρχίας στο νησί έγινε χτες.
    Στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από την Αθήνα, συναντήθηκαν με περίπου 20 ιδιοκτήτες ελαιοκτημάτων γύρω από το ΚΥΤ, προσφέροντας τη δυνατότητα μίσθωσης της ιδιοκτησίας τους προς 180 ευρώ το στρέμμα.
    Για όσους αρνηθούν θα ακολουθηθεί ο δρόμος της επίταξης χωρίς αποζημίωση. Στόχος η δημιουργία της κλειστής (εδώ γελάμε) υπερδομής - τέρας των 250 στρεμμάτων. Οι τοπικοί άρχοντες προσποιούνται ότι δε γνωρίζουν τίποτα, στον τοπικό τύπο επίσης σήμερα δεν αναφέρεται το παραμικρό.
    Από τη συγκέντρωση των ιδιοκτητών, ήδη υπήρξαν περίπου 10 στον αριθμό που συμφώνησαν να προχωρήσουν στην παραχώρηση των κτημάτων τους στο Κράτος, στον έλεγχο του ΚΥΤ. Όσοι δε, διαφώνησαν με τον ενοικιασμό των κτημάτων τους, ειπώθηκε πως θα υπάρξει επίταξη άνευ αποζημίωσης.


    https://www.ksipnistere.com/2020/08/blog-post_70.html

    "Ρόδος: Μαζικές αποβάσεις παράνομων μεταναστών σε παραλίες του νησιού"

    Δύο βάρκες με λαθραίους μετανάστες έφτασαν στη Ρόδο το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου -γεγονός που καταγράφηκε από κατοίκους και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση- όμως δεν καταγράφηκαν ποτέ στο καθημερινό δελτίο απογραφής.
    Νέα περιστατικά «εξαφάνισης» νεοαφιχθέντων λαθραίων μεταναστών αυτή τη φορά στη Ρόδο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
    Η εφημερίδα «Ροδιακή» και το ομώνυμο site αποκαλύπτουν την άφιξη στο ακριτικό νησί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και την αποβίβαση τουλάχιστον 90 παράνομων μεταναστών και μεταναστών την περασμένη εβδομάδα, χωρίς όμως αυτές οι αφίξεις να καταγραφούν επισήμως από τις αρχές που φαίνεται πως κρύβουν τις αφίξεις για να μην γνωστοποιηθεί πως αιφνιδιάστηκαν πάλι από τους αλλοδαπούς.
    Επίσης δεν αποτυπώνονται στο καθημερινό ενημερωτικό δελτίο που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το οποίο, παρά το γεγονός της απόλυτης τεκμηρίωσης, επιμένει ότι οι αποβιβάσεις παράνομων μεταναστών σε όλο το ανατολικό Αιγαίο το επίμαχο διήμερο παρέμειναν μηδενικές!
    Ίδια περιστατικά φαίνεται να σημειώθηκαν δύο στη Σάμο (στις παραλίες Μουρτιά και στα Αγιωργίτικα Δρακαίων) και μια στη Χίο (παραλία Μονολιά).
    Στη Ρόδο η πρώτη απόβαση των αλλοδαπών (20 τουλάχιστον άτομα) σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 23/7 στην παραλία των Κρητικών, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Ρόδου.
    Στο βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού και δύο δευτερολέπτων που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής και έφερε στη δημοσιότητα η rodiaki.gr, καταγράφεται η σκηνή αποβίβασης, με τους παράνομους μετανάστες από διάφορες χώρες της Ασίας αμέσως μετά να προχωρούν σε χαλαρούς ρυθμούς από την παραλία προς τον κεντρικό δρόμο της περιοχής περνώντας από μια πέτρινη γέφυρα.
    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο σημείο έσπευσαν κατόπιν εορτής δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας «οι οποίες τους… “συνέλαβαν” για να ακολουθηθούν σε βάρος τους οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο», δηλαδή ταυτοποίηση με ότι στοιχεία δώσουν οι ίδιοι και στη συνέχεια προώθησής τους στην περίφημη ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση και αφομοίωση.
    Η δεύτερη απόβαση σημειώθηκε μία ημέρα νωρίτερα, από τουλάχιστον 70 αλλοδαπούς την Παρασκευή 24/7 στη παραλία Κάτω Πέτρες Λαχανιάς στη νότια Ρόδο.
    Εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι «πρόσφυγες» αποβιβάστηκαν με ταχύπλοο σκάφος σαν σε κρουαζιέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]