Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαφτάρ για τους Τούρκους: «Δεν θα υπάρχει έλεος, γιατί δεν αξίζουν έλεος»


Προειδοποιήσεις Χαφτάρ σε Ερντογάν: «Κανένα έλεος στις τουρκικές δυνάμεις, δεν θα δεχτούμε ποτέ τουρκική κατοχή»

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) προειδοποίησε τον Ταγίπ Ερντογάν να κρατήσει τις δυνάμεις του έξω από τη Λιβύη, αλλιώς θα αντιμετωπίσει ένοπλη αντίδραση.

Ο Ερντογάν έχει στείλει μισθοφόρους από τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής συμφωνίας (GNA) του αλ Σάρατζ, μαζί με πυροβολικό και όπλα. Σε ομιλία του προς τα στρατεύματα για τον εορτασμό της μουσουλμανικής εορτής του Eid Al-Adha, ο Χαφτάρ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι «έρχεται στη Λιβύη αναζητώντας την κληρονομιά των προγόνων του».


Είπε χαρακτηριστικά προειδοποιώντας τον: «Του λέμε ότι θα μεταφράσουμε την κληρονομιά των προγόνων σας με σφαίρες. Για οποιεσδήποτε τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη, δεν θα υπάρχει έλεος, γιατί δεν αξίζουν έλεος. Οι Λίβυοι δεν θα δεχτούν ποτέ την τουρκική κατοχή και δεν θα αποικιοποιηθούν ξανά».

Ο Σάμουελ Ραμάνι, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο Arab News ότι ο Χαφτάρ κλιμακώνει τη ρητορική του εναντίον της Τουρκίας.

«Τονίζει πραγματικά ότι ο αγώνας του στη Λιβύη δεν είναι απλώς ένας αγώνας ενάντια στον εξτρεμισμό ή τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές που ευθυγραμμίζονται με το GNA, αλλά ένας αγώνας για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Λιβύης από την ηγεμονική ατζέντα της Τουρκίας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]