Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα


Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Προκαλεί για μια ακόμη φορά η τουρκική κυβέρνηση, εκδίδοντας νέα Navtex για έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου στην ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα στην περιοχή πλέει ήδη το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Σύμφωνα με τη NAVTEX είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν έρευνες από σήμερα έως τις δύο Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται περίπου 200 μίλια ανατολικά της Κρήτης και περίπου 180 μίλια νότια του Καστελόριζου.

Όπως εκτιμούν πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πρόκειται για την ίδια περιοχή στην οποία πριν μερικούς μήνες είχε κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Υπουργείο Άμυνας παρακολουθούν με ψυχραιμία τις κινήσεις της Άγκυρας.


Η παραπάνω ενέργεια της Άγκυρας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων εκ μέρους της Τουρκίας, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και σε επίπεδο αποφάσεων. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί Navtex για γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κύπρου. Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου, νοτιοδυτικά της Κύπρου, στα οικόπεδα 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Τέσσερα τουρκικά πλοία θα κάνουν τη νέα γεώτρηση, το Γιαβούζ και τα σκάφη «Ερτουγρούλ μπέη», «Οσμάν μπέη» και «Ορχάν μπέη». Παράλληλα, η Τουρκία προειδοποίησε αυστηρά πως «συστήνεται να μην παρενοχληθεί το πεδίο εργασίας».

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μετά από τον απόπλου 10 πολεμικών πλοίων των Τούρκων από το Ναύσταθμο του Ακσάζ. Πρωτίστως το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Στόλος είναι έτοιμος να αποπλεύσει και το προσωπικό που ήταν εκτός ανακαλείται. Το ίδιο γίνεται σε Έβρο και στις μονάδες των νησιών, που επίσης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Η Τουρκική NAVTEX

TURNHOS N/W : 0977/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 21-07-2020 11:23)

TURNHOS N/W : 0977/20
MEDITERRANEAN SEA
1.SEISMIC SURVEY, BY R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZ HAN BETWEEN 21 JUL-02 AUG 20 IN AREA BOUNDED BY;
33 55.22 N – 027 59.83 E

34 58.25 N – 030 31.50 E
34 18.18 N – 030 54.52 E
34 17.03 N – 030 06.12 E
33 49.13 N – 030 06.38 E
33 40.95 N – 028 46.62 E
33 47.37 N – 028 20.27 E
33 52.98 N – 027 59.97 E
6 NM BERTH REQUESTED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 022059Z AUG 20.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Haνnibal ante portas" για να κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα! Ο στρατηγός Φλώρος ετοιμάζεται... Άλλα ο Μητσοτάκης ακόμα κι όταν ο Κάννιβαλ του πάρει το παντελόνι, θα καλεί τη "μαμά" Ε.Ε. να τον κάνει "ντα-ντα"...

    Προχώρα μόνος σου Στρατηγέ! Ούτως ή άλλως σε σένα θα ρίξουν τις ευθύνες για ότι συμβεί. Και καλύτερα να σου ρίξουν ευθύνες για ανυπακοή, παρά για ήττα!
    Ήρθε η ώρα να τιμήσεις τον Όρκο σου προς την Πατρίδα μας και να τιμήσεις τη μέγιστη θέση ευθύνης που αυτή η Πατρίδα σου προσέφερε.
    Μπλοφάρει ο Ερντογάν. Δεν μπορεί να αντέξει δύο μεγάλους πολέμους! Τώρα είναι ώρα να τον χτυπήσουν οι Πανένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις μας, με αρετή και τόλμη. Για τη λευτεριά μας από τη δυσβάσταχτα προκλητική βαρβαρότητα του, που όσο δεν αντιδρούμε θα εντείνεται. Μέχρι να τα πάρει όλα, με εξευτελιστικό για τους Έλληνες τρόπο.
    Τώρα από όλους τους Έλληνες μαζί πρέπει να ακουστεί και πάλι το "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" και το "ΑΕΡΑΑΑΑ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]