Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγία Σοφία: Δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη προσευχή ο Ιμάμογλου


Δημοσκόπηση αναδεικνύει πως το 60% των Τούρκων πολιτών υποστηρίζει την απόφαση να γίνει τζαμί το ιστορικό μνημείο

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, την ημέρα της προσευχής στην Αγία Σοφία, στις 24 Ιουλίου, θα βρίσκεται στην Άγκυρα σε εκδήλωση για την επέτειο της υπογραφής της συνθήκης της Λωζάνης και δεν θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ούτε στην Αγία Σοφία για την προσευχή. Αντίστοιχα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απέρριψε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, δια μέσω τηλεφώνου, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Χουριέτ». Η απάντηση του Κιλιτσντάρογλου ήταν «δεν θα έρθω».

Αντίθετα, η αρχηγός του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, δήλωσε τη συμμετοχή της την Παρασκευή και μάλιστα θα παρίσταται σε διαφορετικό μέρος από αυτό των ανδρών, καθώς θα δημιουργηθεί ειδικός «γυναικωνίτης» για τη σύζυγο του Τούρκου προέδρου Εμινέ και τις κόρες του Εσρά και Σουμεγέ.


Το 60% στηρίζει την απόφαση για την Αγία Σοφία

Δημοσκόπηση της εταιρείας Optimar μεταξύ 10-14 Ιουλίου (μετά την απόφαση του ΣτΕ για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί) καταδεικνύει ότι το 60% των Τούρκων πολιτών υποστηρίζει την απόφαση να γίνει τζαμί το ιστορικό μνημείο. Μάλιστα σε σχέση με τον Ιούνιο, το ποσοστό αυξήθηκε από το 48.2% στο 60%. Μόνο το 27% τάχθηκε υπέρ της παραμονής της σε μουσείο, ενώ στην ερώτηση να γίνει εκκλησία το ποσοστό ήταν μηδενικό.

Στο 38% μειώθηκε η υποστήριξη στον Ερντογάν

Αν και προπορεύεται αισθητά από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ωστόσο και τα ποσοστά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραμένουν χαμηλά σε περίπτωση εκλογών σήμερα. Η ίδια δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η «Χουριέτ», κατέδειξε ότι το 38.4% θα ψήφιζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν γίνονταν σήμερα εκλογές, και μόνο το 7% το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Το 5.6% την αρχηγό του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, το 4.7% τον Κούρδο Σελαχατίν Ντεμιρτάς και το 4% το δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς.

Τριμερής συνάντηση Τουρκίας - Λιβύης - Μάλτας στην Άγκυρα

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα υπό τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, και τον υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης Φατχί Μπασάγκα και τον υπουργό Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας, Μπάϊρον Καμιλέρι, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.

Σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης, συζητήθηκαν η περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και οι προσπάθειες για τη συμβολή στην περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]